Szybki12345 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Witam, Mam problem z doborem wycieraczek do Renault Megane II. Starzy wyjadacze pewnie pomyślą że to jakiś absurd że nie mogę dobrać wycieraczek, ale kupiłem już dwa komplety i (o zgrozo!) żadnego nie mogłem zamontować do mojej Meganki bo jest różny sposób mocowania ;) Samochód ma miejsce na zamontowanie wycieraczki wyglądające tak: [ciecie] a oryginalna wycieraczka która już była w samochodzie wygląda tak: [ciecie] Chociaż jak kupowałem wycieraczki sprzedawcy zarzekali się że pasują do Renault Megane to okazywało się że nie pasują do tego co tego mocowania, które mam w aucie ;) Najwyraźniej mocowanie po stronie auta powinno być takie zaokrąglone żeby te kupione wycieraczki pasowały. Czy ktoś na forum spotkał się już z tego typu mocowaniem i wie jakiego rodzaju wycieraczki pasowałyby? A może te co mam są dobre tylko inaczej się je montuje? Regulamin forum jasno mówi o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. damiar Edytowane 15 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Ten które kupiłeś to dotyczy Megane II PH II a ty masz PH I. I są inaczej montowane. Edytowane 15 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2802 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Do PhI masz mocowanie jakw większości aut, wystarczą zwykłe wycieraczki. 480 i 600mm Ja osobiście polecam wycieraczki firmy Alca są tanie jakieś 25zł za komplet mają teflonową powłokę i super wycierają i są ciche, starczająna tyle co valeo(sprawdzone) a tańsze trzy krotnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Standardowe mocownie jak w większści aut. Z tańszych wycieraczek polecam marketowego UniTec'a - są moim zdaniem wystraczjace. Z lepszych to MotGum - polskiej produkcji. Radzę unikać Boscha, musiałem wyrzucić prawie nowe bo nic nie zbierały :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Potwierdzam też kupiłem Bosha Boscha i nawet rok na nich nie przejeździłem, mało co zbierały na szybie robiła mi się maź :P teraz szukam czegoś innego coś koledzy jeszcze doradzicie :) ? Edytowane 14 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Mam Valeo i są świetne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam pytanie dotyczące wycieraczek, a w zasadzie ich długości w Megane II ph I. Niby powinny być w tym samochodzie wycieraczki 600mm i 450mm, takie też zakupiłem. Ja wiem, że najtańsze marketowe, takie giętkie, nie te piórowe, ale do poprzedniej Meganki też takie kupowałem i nie było problemów. Teraz jednak kłopot jest taki, że po założeniu ta dłuższa nie dociska się do szyby w środkowej części, po prostu nie wyciera tam. Krótka natomiast nie jest dociśnięta do szyby w skrajnej swojej części, od boku auta, nie bliżej środka. Co może być tego powodem? Trzeba krótsze kupić czy ramiona mają wyrobione te sprężyny i nie dociskają jak trzeba? Auto kupiłem z wycieraczkami piórowymi w marnym stanie, ale one dociskane były dobrze w każdym miejscu na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorczi Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Używa ktoś Heyner Hybrid, zastanawiam się nad ich kupnem. Aktualnie od 2012 roku mam płaskie wycieraczki Bosch'a i przydała by się im wymiana. Na allegro komplet ~40 zł Edytowane 2 Marca 2017 przez skorczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi