rodzyn Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, bardzo proszę o zerknięcie na aukcję http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-106ps-coupe-alu16-climax2-mp3-o-C33204933.html jutro brat ma jechac sprawdzic dla mnie to auto na stacji diagnostycznej. na co powinien tam zwrocic najwieksza uwage? czy jest cos podejrzanego w tej aukcji? dzisiaj byla jazda testowa, podobno wszystko fajnie smigalo, w srodku bardzo zadbana, tata sprawdzal tez szczelinki w drzwiach i mowil ze wszystkie sa takie same. wiem ze trzeba zwrocic uwage czy sa 2 karty. z gory bardzo dziekuje :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 1 Czerwca 2014 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 po prawej stronie deski rozdzielczej, tam gdzie się wyłącza poduszkę pasażera, powinna być naklejka z informacją o poduszce. Nie jestem pewien czy z przodu powinny być ciemne lampy. Ja bym z komisu nie kupił, ale możesz próbować. Do Pasikowskiego z tego komisu nie jest daleko, może warto podjechać i sprawdzić auto. Możesz powołać się na Marcina z Megany III kombi GT to może się bardziej przyłożą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzyn Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 ok, zajadą tam. Wiesz może ile orientacyjnie będzie kosztował tam przegląd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 pewnie ze 2-3 stówy. Niech od razu sprawdzą historię auta po numerze VIN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzyn Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jest też na aukcji napisane, że przegląd zrobiony. Jeżeli okaże się, że samochód jest w porządku, to przy rejestracji samochodu będę musiała robić przegląd jeszcze raz? W razie potrzeby u Pasikowskiego podbiją mi, że przegląd był robiony np. 2 dni temu, czy będę znowu musiała płacić kolejne 2-3 stówy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 nie, przegląd przechodzi auto, nie sprzedający. Także jak już w Polsce był zrobiony, to Ty nie musisz płacić. Ja zazwyczaj nie czytam opisów, bo na żywo się często okazuje, że nie ma to potwierdzenia w rzeczywistości. Auto nie ma klimatyzowanego schowka. Sprzedający wystawia fakturę VAT marża, zwróć uwagę, żeby wypisał na pełną kwotę. Jak zaniży kwotę, to w razie problemów po zakupie, odda Ci tyle kasy, ile jest wpisane na fakturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzyn Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 z autem wszystko w jak najlepszym porządku, ale aż 350zł.. Przynajmniej mam pewność, że jest dobrze :) Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jeśli dostałeś na papierze ,że autko bez napraw blacharsko-lakierniczych i ze sprawdzoną historią po vin to naprawdę nie żałuj tych 350 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 może i nie mało, ale i tak to był fart, że udało kupić się w komisie w Płocku sensowne auto :) Do zobaczenia na drodze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 i to że nie było zaznaczone bezwypadkowy jest prawdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzyn Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jakby mi w serwisie nie powiedzieli, że jest bezwypadkowy, to bym go nie brala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) pytam bo bezwypadków z francji Francji z małym przebieigem to zaledwie ułamek wszystkich ofert Edytowane 4 Czerwca 2014 przez damiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzyn Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) a mi się udało :) stoi już ślicznotka przed domem :) Edytowane 4 Czerwca 2014 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) pytam bo bezwypadków z francji Francji z małym przebieigem to zaledwie ułamek wszystkich ofert Nie no kolego nie przesadzaj samych powypadkowych nie sprowadzają, są jeszcze topielce, po pożarze, z uszkodzonym silnikiem, lub b.dużym przebiegiem bo młode autko od 1 właściciela w którym nic nie potrzeba zrobić cenę ma taką samą jak u nas. Koleżanko rodzyn oczywiście mogłaś kupić dość dobre auto, a to że aso nie wystawiło na papierze, że auto bezwypadkowe to normalna sprawa, bo żeby takie coś wystawić to trzeba dosłownie ekspertyzę robić, a to nie za 350zł, nawet auta wyceniane przez rzeczoznawców b.często nie mają takiego zapisu, a tylko np." grubość powłoki lakierowej rzedu 90 - 110 μm na wszystkich elementach karoserii (poszyć z materiałów metalowych) podlegających lakierowaniu". Według mnie niestety nie można całkowicie polegać na opinii serwisu czy innego profesjonalnego zakładu mechanicznego, zwłaszcza tylko słownej. Osobą chociaż troszkę znającym temat nie trzeba pisać dlaczego. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Panowie, przeżywacie jak mrówka okres. Auto kupione, cieszy oko i właściciela więc po co drążyć temat? Czy auto krajowe to gwarancja braku wcześniejszych przygód? Na pewno nie. Odpuśćcie już, bo auto kupione, temat zamykamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi