darodg111 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, jestem nowy na tym forum. Niedawno kupiłem Meganke dwójkę 2005 rok 1,5 dci. Jest to pierwsze autko z rodziny Renault i nie mam pojęcia jak cokolwiek w nim posprawdzać, mianowicie kontrole trakcji, jest lampka kontrolna kontroli trakcji ale nie świeci przy odpalaniu w momencie gdy wszystkie lampki świecą ani nie zapala się gdy próbowałem autko wprowadzić w poślizg nie ma klawisza ASR ani ESP co by tym bardziej świadczyło o tym, że tego nie ma a sprzedający w ogłoszeniu podał że jest jedno i drugie, ja skupiłem się na silniku i karoserii przez co przegapiłem inne istotne funkcje tego autka. Przepraszam jeśli pomyliłem dział. Czy jest jakiś sposób by posprawdzać co te autko posiada w wyposażeniu oczywiście chodzi mi o darmowy sposób bo w serwisie coś wołają za takie info. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Zrób fotki auta to zobaczymy. Włącznik/wyłącznik systemu ASR powinieneś mieć w panelu pod kierownicą z lewej strony tam gdzie masz regulacje świateł itp. Ewentualnie podpisać się pod CLIPA i zobaczyć wszystko. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darodg111 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Z lewej strony mam regulacje świateł góra/duł dół. Regulacje podświetlanie deski rozdzielczej i tempomat dysfunkcyjny. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Wejdź na stronę moje renault, zarejestruj swoje konto, podaj numer VIN auta i sprawdź z jakim wypasem auto opuściło fabrykę. Niestety będzie to w języku jaki obowiązuje w kraju gdzie auto zostało sprzedane 1 właścicielowi. Ja mam po francusku. Tłumacz google pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Sprawa jest banalna, nie ma wyłącznika nie ma ESP, nie ma ESP nie ma ASR, niestety dałeś się zrobić handlarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darodg111 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Gojgien. juz się zalogowanym jedyne co się dowiedziałem to to że mam wersję limitowana ale nie wiem czym się wyróżnia, chyba szklanym dachem. Tomaszb. Kumpel mi mówił ze niektóre modele mają przełącznik gdzieś w bezpieczników ja nie znalazłem ale czasem lepiej zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Wejdź w zakładkę "zobacz szczegóły swojego samochodu" (ikonka przypominająca kartkę papieru obok śmietnika) to rozwinie Ci się cała lista wyposażenia,powinna też być instrukcja obsługi w PDF (E-guide). Postrasz sprzedawcę "niezgodnością towaru z umową" może uda Ci się wyrwać parę złociszy z powrotem. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Tomaszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Postrasz sprzedawcę "niezgodnością towaru z umową" może uda Ci się wyrwać parę złociszy z powrotem. A on odpowie "widziały gały co brały". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Postrasz sprzedawcę "niezgodnością towaru z umową" może uda Ci się wyrwać parę złociszy z powrotem. pod warunkiem, że ma taki zapis w umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi