Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pali bezpiecznik lewych postojówek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem jak w temacie posiadam megane 2 cc 2004r 1.6 16v wybija mi bezpiecznik, lewy postój przód i lewa tył. Po odpięciu świateł, też przeszedłem po kablach omomierzem i nic. Skrzynkę rozkręciłem i wygląda ok, kostki pod siedzeniem rozpiąłem i dalej pali. Pomysły się mi już skończyły jeśli ktoś miał doświadczenie i wie jak to wyleczyć proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Edytowane przez aston76

W obwodzie zasilania lewych pozycyjnych masz jeszcze między innymi żaróweczkę podświetlenia gniazda zapalniczki, regulator natężenia oświetlenia tablicy przyrządów, silniczek regulacji wysokości lewego światła mijania i podświetlenie praktycznie wszystkich przełączników w kabinie. Poodpinaj wtyczki od poszczególnych urządzeń i może trafisz na obwód który robi zwarcie.

To tak. Dzisiaj według Waszych wskazań odpiąłem zapalniczke, regulator wysokości świateł i natężenia światła deski rozdzielczej który okazło się że też przestał działać i nic to nie pomogło jutro dalej będe szukać dam Wam znać jak zlokalizuje powód.

ale pisze:

Użytkownik artuditux dnia 31 sierpień 2014 - 14:39 napisał

...Po odpięciu świateł, też przeszedłem po kablach omomierzem i nic...

to raczej sprawdzał kolejny raz po wypięciu żarówek...

Użytkownik mrarek edytował ten post 31 sierpień 2014 - 21:22

Sprawdzał instalacje, a ja pisze o żarówce, miałem tylko jeden taki przypadek, że nowo założona żarówka zrobiła się biała i leciał bezpiecznik.

Edytowane przez aston76

Historia zakończyła się tak. Samochód pojechał do elektryka, koszt 150zł, radość bezcenna a zwarcie było gdzieś pomiędzy kierownicą a skrzynką z bezpiecznikami tymi pod maską. Dzięki za każdy pomysł i pozdrawiam.

Edytowane przez aston76