artuditux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam mam problem jak w temacie posiadam megane 2 cc 2004r 1.6 16v wybija mi bezpiecznik, lewy postój przód i lewa tył. Po odpięciu świateł, też przeszedłem po kablach omomierzem i nic. Skrzynkę rozkręciłem i wygląda ok, kostki pod siedzeniem rozpiąłem i dalej pali. Pomysły się mi już skończyły jeśli ktoś miał doświadczenie i wie jak to wyleczyć proszę o pomoc. Z góry dzięki. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 sprawdź w rozpisce, co jeszcze jest w tym bezpieczniku podpięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Z tym że nie mam takiej rozpiski niby wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Pali na włączonych światłach? Czy pali bezpiecznik też gdy światła są wyłączone? A rozpiskę bezpieczników sobie ściągnij z działu download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Zakładam na wył wyłączonych, a gdy załączam to go przepala. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Któraś z tych żarówek ma zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) ale pisze: ...Po odpięciu świateł, też przeszedłem po kablach omomierzem i nic... to raczej sprawdzał kolejny raz po wypięciu żarówek... Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 W obwodzie zasilania lewych pozycyjnych masz jeszcze między innymi żaróweczkę podświetlenia gniazda zapalniczki, regulator natężenia oświetlenia tablicy przyrządów, silniczek regulacji wysokości lewego światła mijania i podświetlenie praktycznie wszystkich przełączników w kabinie. Poodpinaj wtyczki od poszczególnych urządzeń i może trafisz na obwód który robi zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 no to proponuję zacząć od oświetlenia gniazda zapalniczki - jeśli jest jak w SCII to nie jest to najszczęśliwiej zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditux Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 To tak. Dzisiaj według Waszych wskazań odpiąłem zapalniczke, regulator wysokości świateł i natężenia światła deski rozdzielczej który okazło się że też przestał działać i nic to nie pomogło jutro dalej będe szukać dam Wam znać jak zlokalizuje powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) ale pisze: Użytkownik artuditux dnia 31 sierpień 2014 - 14:39 napisał ...Po odpięciu świateł, też przeszedłem po kablach omomierzem i nic... to raczej sprawdzał kolejny raz po wypięciu żarówek... Użytkownik mrarek edytował ten post 31 sierpień 2014 - 21:22 Sprawdzał instalacje, a ja pisze o żarówce, miałem tylko jeden taki przypadek, że nowo założona żarówka zrobiła się biała i leciał bezpiecznik. Edytowane 6 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditux Opublikowano 11 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) Historia zakończyła się tak. Samochód pojechał do elektryka, koszt 150zł, radość bezcenna a zwarcie było gdzieś pomiędzy kierownicą a skrzynką z bezpiecznikami tymi pod maską. Dzięki za każdy pomysł i pozdrawiam. Edytowane 11 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi