LuHash Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Witam, Proszę forumowych ekspertów o poradę Jaką instalację wybrać do nowego Fluence'a (pod maską jest to bliźniak Megane III) tak aby było porządnie, bez zbędnych oszczędności i bezproblemowo w przyszłości? Wstępnie dowiedziałem się u dealera Renault Zdunek, że oni montują BRC Sequent 24.11 (3,5k) i Landi Renzo Omegas (4,5k), a inna lokalna firma Ptak LPG Gdańsk oferuje mi w 2,4 do 3,5k każdy rodzaj instalacji począwszy od Staga do jakiejś Holenderskiej IV generacji... Zależy mi na tym aby zamontować i zapomnieć ;-) więc prosił bym o podanie jakiejś konfiguracji z wyszczególnionymi komponentami jakie miałyby się na taki zestaw składać. Nie wiem jak ma się sprawa wskazań paliwa przy LPG bo mam w samochodzie licznik w pełni cyfrowy (identyczny jak w ostatniej Megane) i nie wiem czy i co zastosować aby wskazania poziomu benzyny były poprawne... Może ktoś poleci również jakiegoś mega-specjalistę w Gdańsku? Moje odczucia co do firmy Ptak po telefonie są na tą chwilę pozytywne ale może to tylko złudzenie:-) Czekam na jakieś wskazówki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Od kilku dni mam zestaw, który jest często polecany do tego silnika, czyli: tech224, kme tur i barracuda. Działa bardzo dobrze, łącznie z jakimś ustrojstwem, które koryguje wskazania wskaźnika paliwa. Warsztatu Ci nie polecę, bo jestem z drugiego końca kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 6 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 A jak wygląda ta korekcja wskazań benzyny? Tzn jak to działa? No i jak kultura pracy instalacji/głośność wtrysków gazu? Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Dokładnie nie wiem jak działa ta korekta wskaźnika (w sensie technologicznym), ale korekta następuje po każdym uruchomieniu auta. Wtryski da się usłyszeć podczas postoju, a w czasie jazdy ... nie wiem, nie czuję różnicy w głośności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Sterownik któryś z produkcji LPGTECHa do tego tur, barracudy, butla z 65l i koszt na pewno mniejszy od tych które piszesz. Wydatek ponad 2,7 do tego auta jest mocno zbyteczny. Podstawą jest to żeby ktoś inteligentny nie mylić z przebiegły założył i wystroił instalację. Ustrojstwo według pomysłu LEWEGO tutaj z forum spełnia swoją funkcję wyśmienicie bynajmniej u mnie od chyba 1,5roku a koszt 15zł, tyle że trzeba mieć minimum umiejętności elektryczno-manualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ustrojstwo według pomysłu LEWEGO tutaj z forum spełnia swoją funkcję wyśmienicie bynajmniej u mnie od chyba 1,5roku a koszt 15zł, tyle że trzeba mieć minimum umiejętności elektryczno-manualnych. A o co chodzi? Ps dzięki za podpowiedzi w sprawie instalacji:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Chodzi o własnej roboty emulator poziomu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korntjesttu Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Ja z kolei polecam Zenita Pro OBD na wtryskach hana do tego idealna regulacja i włączenie OBD i można jeżdzić bezproblemowo przez długi czas. ALe właśnie raczej bedzie potrzebny emulator do wskazań poziomu paliwa. Co do montazu, to jeśli zdecydujesz sie na Zenit, to na stronie ag centrum trzeba szukać, najpewniej. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 29 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Chodzi o własnej roboty emulator poziomu paliwa. W ostatniej odsłonie składa się on już tylko z rezystora i przekaźnika, więc każdy powinien sobie poradzić ze zmontowaniem. A co do instalacji. Każda sobie radzi z tym silnikiem. Niekiedy nawet taka z dużymi błędami montażowymi, typu wtryskiwacze w plastikowej części kolektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jeśli chodzi o dobrego gazownika w Gdańsku, to na Przeróbce. Widać ten warsztat z Mostu Siennickiego (prawo skos). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Zamierzam zrobić kuchenkę gazową z mojego autka, i teraz mam pytanie: nie mam pojęcia o instalacjach gazowych, jak dla mnie jest to guzik który naciskam i działa. Sprawnie, niezawodnie, bezobsługowo. Co założyć : najnowszego BRC czy LANDI RENZO? To już nie jest kwestia pieniędzy, a sprawności i niezawodności. Edytowane 1 Listopada 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Obojętne byle żeby ktoś z pojęciem to założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Zależy jakie fundusze, wszystkie wymenione będą dobre, od siebie dodam swojego STAGA, wszystko zależy od montażu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Generalnie 500 pln w górę czy dól to raczej nie dyskusja, bo odrabiam to 2-ma, 3-ma tankowaniami, a jeżdżę na tyle że to nie istotne. Zakładam że montaż będzie poprawny, a w moich okolicach nawet landi renzo ASO zakłada w rozsądnych cenach (4k). Padła też propozycja tartarini (Mogę nazwę źle napisać), taniej o 500 pln. Z serwisów Skody wiem, że landi renzo miał zły okres około 2 lat temu (padały wtryski) , a teraz znowu jest jest OK. Edytowane 2 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 butla z 65l i koszt na pewno mniejszy od tych które piszesz Powiedz mi proszę co to za butla, bo rozmiar zacny. Podłoga nie jest podniesiona ani nie odstaje? Jest wzmocnienie czy leży na plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi