wodnik1990 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Witam wszystkich, od sierpnia jestem posiadaczem nowego Scenica III ph III z którym dostałem mapy Europy. Mapy oczywiście są nieaktualne, bo z marca zeszłego roku, aktualizacja w TomTom Home mi żadna nie przysługuje. Teraz pytanie czy aby korzystać z aktualnych map, muszę kupić mapę od nowa + do tego usługę aktualizacji czy jest opcja zaktualizowania obecnej mapy bez kupna nowej? Nieciekawie to wygląda jeśli muszę kupować mapy jeszcze raz i aktualizacje łącznie za bagatela ~ 400zł. Pozdrawiam Edytowane 19 Września 2014 przez wodnik1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Po zakupie auta, TT zapewnia "gwarancję najnowszych map", dokładnie nie pamiętam ale chyba w ciągu trzech miesiący po rejestracji urządzenia. Z tym, że Ty masz chyba R-Link? Jeżeli tak to aktualizację robisz na R-Link Store. Edytowane 19 Września 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik1990 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Nie to nie jest R-link, zwykły Carminat TomTom Live. A TomTom Home twierdzi że gwarancja najnowszych map mi sie nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 W TTH powinna być oferta aktualizacji - jeśli mapa starsza niż rok to w tej chwili za całą Europę 320zł. Później jeśli aktualizujesz co rok wychodzi około 160zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Rozumiem, że auto kupiłeś nowe w salonie, w sierpniu tego roku? Jeżeli tak, to pisz do suportu TT, opisz problem, pewnie pomogą. Tak z ciekawości usługi Live działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik1990 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Tak autko nowe z sierpnia tego roku. Będę musiał napisać do supportu, może coś poradzą. A usługi live działają bardzo dobrze, dostałem na 90dni i powiadomienia o korkach, remontach, pogoda itd. działają bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Napisz do supportu. Ja kupiłem swego czasu auto demo z salonu, ktore miało pół roku i był podobny problem z mapami. Napisałem i dostałem na 3 mce usługę live oraz możliwość zassania nowych map na cała Europę. Niedawno zakupiłem aktualizacje map i jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Za ok 90 złotych można kupić na allegro kartę zdrapkę z kodem na aktualizację map przez 90 dni. Co daje w zasadzie dwie aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Kiedyś pytałem sprzedawcę z Allegro, nie był pewien czy dotyczy aktualizacji TT Carminat Live. Jeżeli masz pewne i sprawdzone informacje, proszę napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) TT zlikwidował rabaty za posiadanie aktualnej mapy, teraz płacimy normalnie W tej sytuacji nie ma sensu zamawiać przez TT (274zł) tylko poszukać zdrapki, najtaniej znalazłem za 172zł. Serwis TT potwierdził zgodność z wersją Live, ale osobiście jeszcze nie sprawdziłem - sprawdzone, zdrapka działa z naszymi nawigacjami. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ktoś jeszcze z takich zdrapek korzystał? Sprawa jest aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Teraz masz promocje w TT za 199zł lub kupujesz w Internecie zdrapkę za 172zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Do mojego promocja na rok to "tylko" 192,48 PLN wg TomTom HOME. Zdrapek na necie nie znalazłem :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Pierwszy z brzegu sklep < link > - tylko zadzwoń wcześniej czy faktycznie mają na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dziękuję! jak to trzeba wszędzie patrzeć... nie pomyślałem o takim rozwiązaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi