AnTurek Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Czy przy wzbudzaniu trzeba przejść w aucie w jakiś tryb? Logicznie rzecz biorąc to nie, gdyż czujniki można chyba wzbudzić przed założeniem do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Nie. Czujniki zamontowane, wzbudzasz i jedziesz jak masz HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Wzbudzenie poprzez spuszczenie powietrza nie zadziałało. Chyba że te z Ali nie mają tej funkcji, albo są wadliwe. Pozostaje gumiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Jakiś czas temu zamówiłem z aliexpres czujniki ciśnienia, cena dobra, wyglądały jak oryginał. Opinie ok. Nadawały się jedynie do kosza. Auto je wykrywało i po 20 minutach znikały. Wywalało błąd. Skończyło się na zakupie oryginałów w ASO i wszystko śmiga. Co prawda megane 4 z HF, ale jak przeczytałem, że czujniki z aliexpres to też może nadają się tylko do kosza. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Dlatego ja wychodzę z założenia, że nie ma co skąpić bo potem i tak trzeba kupić lepszy produkt i tylko na tym tracimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Tak, straciłem 120 zł na zakup 4 czujników z ali, plus dwa razy wulkanizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) To ja 100 za 4. U gumiarza jeszcze nie byłem. A oryginały na Allegro nie polecacie? Jakieś podróbki? Zapytam jutro jaka jest różnica w cenie pomiędzy nimi a tymi z ASO. Nie zapamiętuje mi w liczniku ustawienia "with reset strategy". Przełącza się na "without reset strategy". Może dlatego, że zegar/licznik mam nie dedykowany do TPMS. Bez tej ikonki U z wykrzyknikiem. Auto fabrycznie bez TPMS A czy te kupione w ASO są lub na prośbę mogą być wzbudzone? Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez AnTurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Te z Allegro są ok. Z resztą na Allegro sprzedają też oficjalni dealerzy Renault, sam tak kupiłem. Teraz jako drugi komplet kupiłem Continentala, czyli oryginał, ale bez znaczka Renault. Wymagały niestety wzbudzenia. A wydaje mi się, że te oryginały od dealera od razu sygnał podawały. Ale głowy nie dam sobie uciąć. Zamontowałem je i jeździłem przez 2 dni bo liczyłem, że same się wczytają. Niestety nie mam HF i trzeba je było wprowadzić, ale jak gumiarz podszedł do kół to były aktywne. Nie wiem czy się wzbudziły poprzez jazdę czy już takie przyszły. Wydaje mi się, że gumiarz je odczytywał jeszcze przed montażem i dawały sygnał, ale jak mówię - nie pamiętam na 100% bo to 2 lata temu było. Tu masz oryginały od dealera: https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-opon-renault-laguna-iii-fluence-14619341113 REGULAMIN Forum się kłania pkt 6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Dzięki za info. Za nim je kupię to chyba zaryzykuje jeszcze i kupię tego EL-50448 za 40 dychy, i zobaczę czy pomoże. Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez AnTurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Ja kupiłem 4 oryginały na alledrogo. Działają bezbłędnie. Baterie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 W dniu 22.03.2024 o 19:42, undercover20 napisał(a): Przede wszystkim, trzeba dodać parametry ID025, ET002 do cache/favlist_10666.txt. A co nam mówi parametr ET002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Czy dany kod czujnika ciśnienia jest zapisany w pamięci modułu. Jeśli czujnik się wybudzi, to w ID025 pojawi się 6 znakowy kod. Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez undercover20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek28 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) Kupiłem cztery nowe ori czujniki. Aktywowałem według wskazówek z forum w BCM i Liczniku. Wszystko super działa. To teraz pytanie : w którym miejscu mam dopisać kolejny komplet czujników do kół zimowych ? Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez cinek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mooomin Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Też bym się chętnie dowiedział bo mam 2 zestawy, ale po wpisaniu tego drugiego pierwszy zniknął z pamięci.😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 W dniu 17.04.2024 o 01:04, undercover20 napisał(a): Czy dany kod czujnika ciśnienia jest zapisany w pamięci modułu. Jeśli czujnik się wybudzi, to w ID025 pojawi się 6 znakowy kod. Zadziałało. Skorzystałam że wzbudzacza za 40 dychy. Okazuje się, że 3 czujniki mają to samo ID. Teraz aby to funkcjonowało to trzeba przypisać inne ID do dwóch? Czy jeśli odczytałem ID to oznacza to że czujniki są już wzbudzone? 19 godzin temu, cinek28 napisał(a): Kupiłem cztery nowe ori czujniki. Aktywowałem według wskazówek z forum w BCM i Liczniku. Wszystko super działa. To teraz pytanie : w którym miejscu mam dopisać kolejny komplet czujników do kół zimowych ? W TPMS (Extra screen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi