happybeam Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Witam, chciałbym przerobić swoją megane na zewnętrzną stylizację RS, przedni zderzak, tylni z dyfuzorem, felgi, może światła do tego. Na allegro jest mało części, ja się nie bardzo znam, bo rozbieżności cenowe są ogromne od 200 zł do 2000 zł za zderzak... I moje pytanie : znacie jakąś dobrą firmę która robi takie coś? Jakie byłyby tego koszty? Jestem świadom tego, że kupno poszczególnych części w internecie i montaż ich osobiście byłby tańszy. Dlatego pytam was o radę co wybierać, czym się kierować:) Pozdrawiam Edytowane 29 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Zdecydowanie taniej choć mozolniej kompletować części z allegro albo nawet bardziej szukać firm "rozbiórkowych" i uderzać z pytaniami o poszczególne elementy do nich. Ma to tę przewagę, że możesz dogadać się z Chłopakami na zamianę swoich elementów i montaż tych, które od nich weźmiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 zamienników z RS-a jeszcze nigdzie nie spotkałem. Na allegro jest pełno gratów z RSów. Jak chcesz zderzaki założyć od RS-a, to musisz też założyć nakładki na błotniki i progi, bo zderzaki są do nich specjalnie poszerzone. Zderzaki trzeba kupić kompletne bo kupowanie ich na części wychodzi drożej. Zderzak z tyłu jest chyba łączony (dokładka) więc możesz połączyć dokładkę ze swoim. W RSie inna była też lotka na tylnej klapie (może nawet 2 rodzaje). Felgi też dobrze by było kupić z mniejszym ET niż oryginalne, bo jak założysz poszerzenia to obecne koła (nie wiem jakie masz) najprawdopodobniej znikną w wielkim nadkolu. Nie wiem jak wygląda sprawa plastikowych nadkoli - nie wiem czy RS ma takie same, czy poszerzane w stosunku do zwykłej megany. Myślę, że 3tys zł na same plastiki trzeba będzie wyłożyć, bo byle kawałek nakładki na błotnik kosztuje 150-300zł. No i trzeba przemyśleć, czy rzeczywiście warto robić RS-a z 1,5 90KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
happybeam Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Może to i fakt czy robić takie stylizacje na taki mały motor.. Zmienię mapę ( jeżeli się da ), kupię felgi od rs czy jakieś ładne Renault i to może wystarczy... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jestem na takim samym etapie jak ty. Szukam okazji na allegro - już kupiłem cały bok za 500 zł została mi jeszcze lewa strona + zderzak... Może któryś z chłopaków ma RS i AC i chce zarobić 500 zł ? PRV! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adekl95 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) A jak bym chciał wymienić tylko przedni zderzak od rs to też muszę te nakładki dokładać ? I czy zderzak od poliftowego gt by pasował do przedlifta ? Edytowane 16 Marca 2017 przez adekl95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Raczej musisz, bo zderzak łączny się z przetłoczeniami na przednim nadkolu :) A z 1.5 90KM dCi robić RS'a to już w ogole śmiech na sali... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe2009 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Odpuść ten bodykit z RS. Widać że lubisz to auto bez przesady, nie do diesla 1.5 Byle zardzewiała honda z vteciem zrobi Ci przeciąg na światłach i przynajmniej nic wyglądem nie udaje Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Coupe2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Jak się koledze podoba, to niech robi. Ja bym nawet 2.0 GT nie przerabiał na RS bo nie uznaję takich rzeczy. Ale nikogo nie powinno obchodzić co ja myślę. Peace Edytowane 17 Marca 2017 przez Michal_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul_na_102 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Panowie, Czy dyfuzor z RS pasuje do seryjnego zderzaka (szare ze zdjecia)? Centralny tłumik da się pewnie spokojnie dospawać do serii. Tutaj ktoś coś takiego zrobił https://otomotopl-imagestmp.akamaized.net/images_otomotopl/911231292_5_1080x720_16e-16v-110kmcope-gt-sport-pomorskie_rev013.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi