lukasfenix Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 W błędzie odczytałem Sensor 2. Dajcie znać, czy ktoś z was stosował wd40 na wtykę sondy czy to "zbrodnia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 5 minut temu, lukasfenix napisał: czy ktoś z was stosował wd40 na wtykę sondy czy to "zbrodnia". Powinien być Kontakt 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Ja kontaktem czyściłem wczoraj, tak jak andrzej napisał, najlepiej odłączyć aku i ma się spokój. wd40 to nie jest dobry pomysł, to smar i odrdzewiacz bardziej, chyba że specjalny do elektryki, kiedyś widziałem taki wd40 w jakimś sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 2 godziny temu, lukasfenix napisał: Dzięki. Podejrzewam, że czeka mnie to 3 raz. u mnie było 2 razy, za pierwszym razem pojechałem do mechaniorów i założyli mi Bosch, wytrzymała około roku, ale co około 3 miesiące dawała mi do zrozumienia, że Bosch to lepsze robi lodówki, błąd powracał ale kasowałem i na kilka miesięcy był spokój, za około czwartym razem już się nie dało skasować, kupiłem sam, tym razem Denso, założyłem sam i od około pół roku błąd nie wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 2 godziny temu, prezes72 napisał: , kupiłem sam, tym razem Denso, założyłem sam i od około pół roku błąd nie wraca I to jest bardzo ważna sugestia. Będę rozglądał się, za Denso. Wtyczka jak oryginał, czy trzeba dorabiać? 4 godziny temu, droopy napisał: Ja kontaktem czyściłem wczoraj Na taką informację po cichu czekałem. Zatem nie spray, a po prostu marnej jakości sonda jest moim problemem. Szok, że wytrzymała rok, przez który po każdej trasie > 250 km, musiałem ddt usuwać Check. I to Bosch w opakowaniu Renault... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 3 godziny temu, prezes72 napisał: kupiłem sam, tym razem Denso, założyłem sam i od około pół roku błąd nie wraca Sondy oryginał wytrzymują ok ;160.000 do 200.000 km przebiegu, Warto kupić sondę używaną oryginał z gwarancją rozruchową, Jeżeli będzie dobra, to nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Dnia 9.02.2020 o 17:09, lukasfenix napisał: Wtyczka jak oryginał, czy trzeba dorabiać? nic nie trzeba dorabiać, wszystko pasuje, wkręcasz sondę, podłączasz wtyczkę i gra, założyłem Denso DOX-2002 Edytowane 10 Lutego 2020 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Dzięki. Biorę Denso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisy Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Też kiedyś po założeniu LPG borykałem się z tym błędem, gaziarze twierdzili ze wszystko zrobili dobrze a wymiana sondy nic nie dawała. Dopiero jak trafił się fachowiec i przerobił i poustawiał instalacje po swojemu to problem z błędem znikł a od tego czasu minęło już 5lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi