manian Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam. Czy możecie mi napisać jaki fabrycznie był montowany akumulator w megan 1,5 dci 110 koni (prąd rozruchu i pojemność)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frontman Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Oryginalnych papierów i aku to nie odkopię teraz już. Z katalogu jenoxa wychodzi mi 62 Ah, 510 A (kod: 063622ZN). Przy standardowym wyposażeniu i średniej długości trasach powinien być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 z katalogów tak wychodzi ale chciałem wiedzieć jaki był fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie fabrycznie 60Ah 510A, numer katalogowy: 244109494R, Varta. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manian Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dzięki. O taką informację mi chodziło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Panowie, A jaki aku był w autach z 2012 z systemem Start&Stop? Czy któryś z nich podejdzie? Edytowane 23 Marca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Obojętnie, z których byle żeby był AGM. I niestety nowe kosztuje od 500 zł jeśli nie mylę. Edytowane 17 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A AGM to o to? Na tym niebieskim jest napis AGM - to się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 AGM to jest specjalny akumulator do aut z funkcją Start Stop, bo zwykły szybciej padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 A dlaczego nie AGM ma szybciej paść ,jak trafisz na dobry model to też będzie pracował kilka lat pod warunkiem ,że będziesz o niego dbał .Dopiero wymieniałem aku fabryczne rok produkcji 2007 i nie był AGM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 No jeśli wyłączysz funkcję Start Stop to zwykły akumulator pożyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 pit-men z prostej przyczyny: nie wyrobią cele w zwykłym akumulatorze z powodu częstego odpalania auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) No dobra, a powiedzcie mi proszę jeszcze jedno, bo (samochód jest siostry także mówię to co mi przekazuje) bardzo często pojawia się jej komunikat "Funkcja Start&Stop niedostępna". Czy start&stop działa tak, że po odpaleniu auta i przejechaniu 5km funkcja się aktywuje i później jeżeli bym jechał i zatrzymywał się co 5-10 metrów będzie działać? Czy ona działa na większych odcinkach? Edytowane 23 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi