aga8810 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Posiadam Megane II 1.4 16v LPG 2003r. Od jakiegos czasu gdy rano odpalam auto to rozrusznik ma problem z rozruchem silnika- przekreca raz chwila przerwy i nastepny obrut i odpala. Ostatnio nie dało rady odpalic kreciło bardzo powoli i dopiero po podłaczeniu kabli rozruchowych i drugiego auta odpaliło. Dodam ze w ciagu dnia nie ma takiego problemu a akumulator jest w dobrym stanie. Czy to wina rozrusznika czy moze czegos wiecej? Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia Aston76 Edytowane 9 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ostatnio nie dało rady odpalic kreciło bardzo powoli i dopiero po podłaczeniu kabli rozruchowych i drugiego auta odpaliło. Dodam ze w ciagu dnia nie ma takiego problemu a akumulator jest w dobrym stanie. Koleżanko pomyśl logicznie i wyciągnij wnioski ze swojej wypowiedzi, bo ja wnioskuję z tego co napisałaś, że akumulator domaga się doładowania z prostownika lub jak ma powyżej 4 lat to wymiany na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A przy jakim minimalnym przebiegu wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jak pada i nie daje się naładować, to trzeba wymienić na nowy. Przeważnie padają po okresie 3/4lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 U mnie się to nie sprawdza. Mnie wytrzymują 6/7 lat. Najdłużej miałem 8 lat i sprzedałem z nim auto, ale to był stary dobry akumulator, teraz takich już nie robią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 U mojego dziadka w fiacie pandzie w lecie padł akumulator po 2 latach od wyjazdu z salonu. Było to fabryczne Varta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi