pashatoor Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Witam forumowiczów, posiadam Megane II z 2002 roku tą nieszczęsną wersję na kartę. Nie mogę się dostać do auta, widziałem już lekko podobny temat ale nie taki. Jakieś 3 dni temu chciałem otworzyć auto ale się nie dało, z 2 kart działa mi jedna ale po naciśnięciu guzika nie ma reakcji, niestety otwieranie zamkiem jest niemożliwe bo jest zepsuty (przynajmniej tak mi się wydaje bo kręcąc kluczykiem nic się nie dzieje). Pan elektryk powiedział, że karta wysyła sygnał i trzeba sprawdzić akumulator albo bezpieczniki, tylko jak skoro nie ma dostępu do auta?! I teraz pojawiają się moje pytania: - jak dostać się do auta? - co może być zepsute? karta? Pan co sprawdzał kartę powiedział że wysyła sygnał ale nie znaczy, że działa? Proszę o pomoc bo auto stoi na dolnym śląsku a ja z łódzkiego. Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Zacznij od kilkukrotnego wstrzyknięcia w zamek WD40 i kolejnych prób odblokowania zamka kluczykiem z karty. Edytowane 13 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pashatoor Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Niestety WD40 nie zadziałało, dzięki za radę ale jest jest jeszcze jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A tak w ogóle to miga dioda od imo? Zanim wybijesz szybę to próbuj otworzyć maskę i podmienić akumulator, przez wloty powietrza może uda ci się linkę naciągnąć od zamka, lub od dołu zderzaka, dolne kratki wyjąc... poprzeglądaj zdjęcia w necie jak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zadzwoń do jakiegoś serwisu kluczowego. Kiedyś miałem taką samą sytuację, przyjechali w 15 minut, otworzyli auto w 10 sekund, zapłaciłem 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) To taniej chyba wyjdzie go wybić najmniejszą szybkę i kupić używkę... taniej ale i są tego minusy... Edytowane 14 Marca 2015 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Raczej nie. Najmniejsze są wbrew pozorom najdroższe w montażu. Próbować wyjąć kratkę przednią i dostać się do linki zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Aston76 drogo? nie jest tak źle... choć wszystko zależy jaką ma tą megankę... Z tego co napisał to meganka stoi na śląsku więc oferty zawęziłem do tego regionu i już od 10zł można zakupić szybę małą czy też dużą do przednich drzwi lub tylnych... Montaż a to sam tego nie zrobi... http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-4-mt-0113&department=wszystkie+dzia%C5%82y&order=p&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=megane+II+szyba&postcode_enabled=0&state=12 No chyba że nową zakupi z montażem w firmie, no to już inne koszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Przecież wyraźnie napisałem najdroższe w montażu a nie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A cóż w montażu jest drogiego jeśli sam to zrobi... Pomijam klejone bo nikt mądry/myślący trzeźwo klejonych nie wybija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi