krissprot Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Witam , zastanawiam się nad samochodem i podoba mi się CLIO a dokładnie ten : http://otomoto.pl/oferta/renault-clio-gaz-sekwencja-esp-nawigacja-klima-ID6y5eEh.html Czy wart jest swojej ceny ? I co sądzicie o nim i tym silniku ? Wcześniej miałem Scenika 1.6 16V ale chcę zmienić na coś nowszego i mniejszego . Z góry dziękuje za wszelką pomoc Krzysiek Edytowane 19 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Cześć, ja osobiście odradzam zakup samochodu z zamontowaną już instalacją LPG. W rodzinie miałem trzy przypadki aut używanych z LPG i żaden z samochodów nie chodził prawidłowo (gasł, dławił się itp.). Osobiście uważam, że lepiej wyszukać auto w benzynie i dać samemu założyć LPG. Przynajmniej będzie gwarancja na instalację i pewne że jest wszystko dobrze zrobione bo jednak z gazem nie ma żartów, a dobrze wiadomo że co drugi polski garaż to prywatny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Silnik toleruje LPG pod warunkiem że jest dobrze dobrana instalacja, jednak wymaga regulacji zaworów co ok 60 tyś km na benzynie i na LPG ok. 20-30 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi