damian_opole Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po całej nocy lub po dłuższym staniu samochodu pojawia się ta plama i jest zawsze w tym samym miejscu. Tak na oko to może być wyciek czy woda po prostu tędy odpływa, np płyn do wycieraczek? Ostatnio nie padało, a plama się pojawia codziennie. Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2015 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Kiedy ostatnio czysciles odplywy z podszybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 W sumie to nigdy nie było czyszczone ;-) Dodano: 25 cze 2015 - 17:22 Po ostatniej ulewie było pełno wody w drzwiach od pasażera, a z mojej tylko troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Z zatkanymi odpływami z podszybia to może być właściwy trop. Tym bardziej że właśnie w tych miejscach jest wylot lewego. Jak są zabrudzone, to woda może się długo i powoli przesączać, z tego powodu plama pod autem jest nawet jak nie pada, a właściwie wtedy jest dopiero widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) A jest może na forum opisane jak to wyczyścić?? Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Gdzieś tam jest... Po prostu otwierasz maskę i starasz się dostać do podszybia. Są nawet gdzieś fotki obrazujące te odpływy w megance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=83950 Znalazłem poradnik na innym forum co prawda do Scenika, ale myślę, że w Megane będzie podobnie ;):) Jutro mam wolne to się mogę bawić :D Edytowane 25 Czerwca 2015 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Jak nie robiłeś tego nigdy to koniecznie sprawdź! W moim prawie 4 letnim SCIII już były zatkane zmieszanym mułem z liśćmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wyczyszczone ;) Poszło mi łatwiej niż myślałem, kilka śrubek do odkręcenia i potrzebny był ściągacz do łożysk żeby ramiona wycieraczek wyjąć. Brudu było dosyć dużo, mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok :) Dzięki za zainteresowanie moją sprawą ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Na przyszłość - ściągacz to niebezpieczne narzędzie przy szybie. Wystarczy odkręcić nakrętkę z ramiona i naciskać na ramię przy wielowypuście. Musi ładnie zejść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Musi ładnie zejść! Nie musi, dobry ściągacz da radę, a że przy szybie to już inna sprawa. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 No właśnie u mnie było zapieczone i za cholerę nie chciało puścić, trochę WD-40 popsikałem żeby łatwiej szło i nic, więc pozostał mi tylko ściągacz i uważałem i to bardzo żeby sobie dodatkowych dużych kosztów nie narobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 karimata rozwinięta pod wycieraczkami w poprzek szyby wystarczy by szybę zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi