bowie Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Hej, Wg książki serwisowej wymiana świec w 1.4 TCe jest po 120 tys. Nie chciałbym czekać tak długo i chciałbym wymienić świece wcześniej. W co konkretnie uderzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Ja swoje wymieniłem przy 60kkm - kupowałem oryginał po jakieś 30pln za sztukę więc tragedii nie było. Naturalnie w oryginalnym opakowaniu jest NGK Edytowane 13 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) W ASO wymieniałeś? Mi powiedzieli 277zł za wszystko z robocizną, lub 110 tylko robocizną. W tej chwili mam 65 tys., myślimy zatem podobnie :) Edytowane 9 Września 2015 przez bowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Ja też w ASO koło 280 z robocizna. Wg harmonogramu (przynajmniej tego co ja dostałem) w 1.4 TCE świece są co 60k. Edytowane 13 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 120 tys. to mogą wytrzymac świece irydowe. Można je rozpoznać po cienkiej elektrodzie środkowej. Być może fabryka montuje takie w nowszych wypustach. Dla mnie szkoda by było wyrzucić je po 60 tys. Zwykłe świece, co kosztują 8 zł sztuka mogą być wymienione po max. 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Wg moich informacji (z karty przeglądów) świece wymieniamy w 1.4TCE co 120kkm. Wymieniałem je w ASO za 50PLN (robocizna) przy przeglądzie (świece sam kupowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) no to w takim razie 1.4Tce potrafią mieć rożne świece, bo w moim jest co 60k. Cholera wie co tam wciskają rok do roku :) Z ciekawości z którego roku auto? Ja mam rocznikowe 2012. Edytowane 10 Września 2015 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irishpiter Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Ja mam z grudnia 2009 i napisane by wymieniać co 120tys. Jedną nawet wykręcałem i po 76tys nie wyglądała na zużytą. Z ciekawości, ma ktoś może realne pomiary przyspieszenia, elastyczności 1,4tce w grandtour? bo coś mi się wydaje że te 130km KM powinno trochę lepiej iść. Edytowane 27 Września 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Jakie dokładnie oznaczenie mają świece do 1.4 TCe? No to odpowiem sobie sam: NGK 91432 ILKAR7A7 Edytowane 26 Listopada 2015 przez fourier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Dziś byłem w ASO przy okazji wymiany filtra kabinowego i zapytałem o najbliższy przegląd po 60 tys. km. Autko ma 6 lat. Konieczna jest wymiana świec, mówili abym nie przekraczał zalecanych 60 k bo wypalają się ponoć elektrody. Koszt ok. 380 zł za 4 szt. Nie mogę mieć swoich bo dopiero po wykręceniu okaże się jakie trzeba dać. Dziwne prawda?Znalazłem takie. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez makgajwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @makgajwer dziwne... no ale ASO czasami jest dziwne... jak mogą nie wiedzieć jakie świece były w silniku... napisz VIN do gościa, potwierdzi czy te, które załączyłeś są właściwe. Pewnie są ale warto mieć pewność. Cena masakryczna. Za tyle to jest u gościa cały zestaw serwisowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @pbet prawie 90 za sztukę liczyli, tańsze mają za ok. 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Przegięcie z ceną. Ja u siebie (1.4 TCe) wymieniałem przy jakiś 55 tys. km - zapytałem u Zięby w Katowicach czy mogę przyjechać ze swoimi to stwierdzili że nie ma problemu. Koszt wymiany coś koło 60 zł a świece z przesyłką 130 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Do tej pory wszystko robiłem w ASO, ceny mieli jeszcze znośne, lecz widzę, że po rozbudowaniu salonu i serwisu ceny wzrosły o ok. 20%. Dlatego wymianę świec zlecę zaprzyjaźnionemu mechanikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Może zapytaj jeszcze w innym ASO - ja z jednymi rzeczami jeżdżę do Zabrza a z innymi do Katowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi