cnl Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Identyczne kupiłem w tym tygodniu w salonie Citroena za 26zł komplet i też jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 mam te spryski ,jedyne co musiałem zrobić to delikatnie zmienić kąt pod jakim spryskują,dając gumową podkładkę pod nie .Są o niebo lepsze jak orginał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 przy spryskwiaczach mgłowych masz oszczędzać płyn czyli nie trzymasz manetki jak przy starych spryskiwaczach i walisz płyn tylko pulsacyjnie powolutku psikasz i przy większych prędkościach tez będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabelka Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 fakt, przy większych prędkościach mgłowe psikają strasznie nisko ale w przypadku starych spryskiwaczach sytuacja była identyczna... trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Róznica jest taka ze nie ma co sie przyzwyczajac jak piszesz: poniewaz stare oryginalne mialy mozliwosc regulacji. wystarczylo ustawic na postoju zeby psikały lekko na krawedz górna szyby i w trakcie jazdy nawet przy 120km/h psikaja na srodek szyby. A te mgłowe takiej regulacji nie maja. wiec albo nowa pompka lub sciecie (zeszlifowanie) podstawy pod wiekszym kontem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ale jaką pompkę zastosować aby dawała duże ciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabelka Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Róznica jest taka ze nie ma co sie przyzwyczajac jak piszesz: [...] Miałem na mysli fakt umiejscowienia dysz, w obu przypadka przy większych prędkościach psika niżej niż na posoju; w R19 na przykład dysze były pod maską i niezaleznie od prędkości psikały niemal identycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam ponownie mój ojciec ma scenika I i zachwyca sie moimi spryskiwaczami, szczególnie, że jego już powoli umieraja, czy ktoś już coś wsadził do scenika I z nowych mgłowych spryskowaczy? jak tak to ptosze o info z jakiego modelu i jakie koszta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Klocek, wyżej masz wszystko pieknie opisane że z Citroena chłopaki zakładali, przeczytaj cały wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Jest też napisane, że te dysze nie sprawdzają się w Scenicu bo maska jest pod innym kątem i chlapią na dach. Stąd się wzięło pytanie kol. Klocek o podobne spryskiwacze z innego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 meganecoupe02, a to przepraszam nie zrozumiałem go dobrze, najzwyczajniej myślałem, że przeczytal ostatnie 3 posty i zadaje pytanie, a tacy ludzie po prostu denerwują. Klocek, sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Klocek, mgłówki pasują do Scenica. Ja mam zamontowane i równiez je sprzedaję. Jak cos to pisz na PW odpowiem na każde pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 kbarann, tak pasują w otwory w masce po lekkiej przeróbce. hehehe Poza tym moje niby mgłowe, bo tak naprawdę to KROPELKOWE, wyleciały po 20 minutach testów. Dobrze, że dało się do normalnej Meganki odsprzedać z niewielka stratą. Większość właścicieli Sceników, którzy to mieli, potwierdzają opinię, że do tego auta to badziew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 gojgien, co ty gadasz... zamontować nie umiałeś i tyle... ja korzystam ponad rok i jest super... a do większości użytkowników Scenica to może nie chcę wypowiedzą bo ja znam wiele osób i to nie koniecznie z forum co korzystają i sa bardzo zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 cięcie Czyli używasz te spryskowacze z C3? coś podkładałes pod nie czy wsadziłeś jak są i wszystko wporządku? Nie cytujemy posta w całości, pisząc bezpośrednio pod nim. Naruszasz regulamin. - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi