adamviev Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 A więc tak. Wpoiłem na próbie rezystory, błąd poduszki zgasł. Poducha do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Mam poduszkę z peugota 206 jak chcesz:D dobra teraz z sensem. Ustaliles że wiązka dobra. Pytanie ile kosztuje poduszka. Aż dziwne że się uszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamviev Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Używana poduszka zaczyna się od 20 zł. Też mnie to dziwi że poducha padła ale wszystko na to wskazuje. Koszt nie wielki więc podmienię i zobaczę co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamviev Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 W dniu 31.10.2022 o 11:46, adamviev napisał: A więc tak. Wpoiłem na próbie rezystory, błąd poduszki zgasł. Poducha do wymiany? A więc wymieniłem poduszkę( na używana) błąd dalej świeci. Trzeba robić jakąś adaptacje czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Niby nie trzeba o ile nic nie było zmieniane w konfiguracji. Warto sprawdzić błędy i odczytać parametry tej poduszki tz. rezystancje obu poduszek. Poduszka kierowcy powinna mieć rezystancje w obu obwodach po około 3,4 Ω. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Rezystancję badaj interfejsem diagnostycznym a nie multimetrem bo możesz sobie zrobić krzywdę. Generalnie taśma do wymiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamviev Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Z tego co wiem to samej poduszki NIE WOLNO mierzyć multimetrem bo grozi wybuchem. Ale problem rozwiązany. W akcie desperacji odpiąłem poduszkę ze trzy razy. Poprawiałem wtyczki, wygiąłem ta blaszkę z tyłu poduszki(nie wiem czy przez nią masy nie bierze z kierownicy) i po kolejnej próbie działa. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie. Wykończy mnie te auto ? chociaż lubię grzebać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 W ogóle nie sugerowałem mierzenia rezystancji poduszki multimetrem. Zawsze robi się to programem diagnostycznym. U mnie np. maxiecu dokładnie pokazuje rezystancję w każdym obwodzie airbag. To samo zmierzysz darmowym ddt4all przynajmniej w M III. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosiek83 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Witam Takie coś z payclip mi pokazało wiem że mam do wymiany taśmę zwijaka ale czy coś jeszcze z tych błędów wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi