tahamata1 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Witam. Czy ktoś z kolegów spotkał się z dziwnym komunikatem w pokładowym komputerze waszej renówki. Po wciśnięciu komputera pokładowego w celu sprawdzenia spalania w kolejności gdzie powinno być średnie spalania l/km wyskakuje km/l? Megane III 1,5 dCi 2009 r Dodam że w serwisie w Kielcach panowie nigdy wcześniej z czymś takim się nie spotkali. Edytowane 22 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ktoś bawił się clipem .... i namieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tahamata1 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) I sugerujesz, że ktoś pozmieniał na tak beznadziejne wskazania? Nie wydaje mi się, żeby była możliwa taka zmiana... Ja sobie przypominam, że na początku komputer spalanie pokazywał prawidłowo ale w którymś momencie jak zmieniałem akumulator, bawiłem się dwoma blaszkami na klemie minusowej (odkręcałem je i dokręcałem inaczej, bo plastik na akumulator mi nie pasował), podczas gdy była podpięta klema plusowa. Mogłem coś upalić?? Edytowane 22 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 a w UK przypadkiem nie stosują podawania w ten sposób (tzn tam mili na galon, ale idea ta sama)? może po odpięciu akumulatora Ci się coś do domyślnych ostawień przestawiło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 a w UK przypadkiem nie stosują podawania w ten sposób Nie dawno zakładałem do scenica II licznik z anglika i tam było podane średnie spalanie w mile/galon. Można to zmienić by było "po naszemu" przyciskami komputera pokładowego i przyciskiem start ale działa to tylko do pierwszego odłączenia aku. Wówczas licznik wraca do ustawień fabrycznych. Na stałe zmienia się te wskazania np. clipem. Może w megane III jest podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tahamata1 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Odpinałem akumulator. Dotykałem plus z minusem nic nie pomogło. Chyba ASO i podpięcie do kompa . Innego wyjścia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) mój wpis to była lekka sugestia, że może właśnie to jest u Ciebie domyślne ustawienie, czyli że może masz komputerek z anglika :) Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Powiem tak "dotykanie plusa i minusa" nie jest dobrym pomyslem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tahamata1 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Chodziło mi oczywiście dotykanie klemy plusowej do minusowej na odpiętych obu klemach od akumulatora. Dodano: 24 paź 2015 - 20:57 mój wpis to była lekka sugestia, ze może właśnie to jest u Ciebie domyślne ustawienie, czyli ze może masz komputerek z anglika :) Megana importowana z francji z całą historią serwisową. Licznik nie był wymieniamy na 100%. A nawet jakby był to tamtym kraju anglików na części raczej nie ma :) Chyba że licznik jest jeden do wszystkich meganek na całym świecie a różnią się tylko oprogramowaniem . Na pewno wizyta w ASO jest niezbędna. Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Licznik jest jeden rózne konfiguracje w liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) 19,6km/L - czyli średnio na 1 litrze przejechałeś 19,6km, co po przeliczeniu daje nam 5,1 litra/100km. Widziałem takie wskazania w Sceniku II z wyporzyczalni w Turcji, ponadto w niektórych krajach spalanie podawane jest właśnie w ten sposób km/L. Myślę, że jest to kwestja ustawień , bo skoro można Clipem przestawić km/h na mile/h to pewnie można zmienić km/L na l/100km. Edytowane 8 Listopada 2015 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi