julek64 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 radyjka w cenie ok 500zl komplet efektywnie działają w granicach ok 5 km. dużo zależy od warunków pogodowych, terenowych itd. w praktyce taki zestaw daje sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Antena jest dosyć dobra ale co do radia to nie pomogę. Chociaż są lepsze anteny ta ma zasięg około 5 km. Zależy też wszystko od radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Powiem tak - dzisiaj pokazałem to teściowi, który ma sporo do czynienia z radiami może nie takimi ale z racji zawodu ma ;-) Jego wypowiedź " to jest jedno wielkie G" moje pytanie - dlaczego? odp. "Miałem to w ręku i oglądałem to, to jest G i machnął ręką ";-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 No i pozostaje alan 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Który wcale nie jest zły ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Oglądałem jeszcze PREZDENTY ale praktycznie mają bardzo niskie szumy tylko cena około 500 za samo radio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Powiem tak, jak cię stać to Prezydent lepszy, a jak nie to wiesz co robić ;-) :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Ja odnośnie tej anteny powiedziałbym że jakość jest proporcjonalna do ceny ;-) No a PRESIDENT to już inna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comar Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ja polecam unidena 510 lub 520 duzo tansze a porownywalne z presidentami tymi za 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Nie ma przełącznika AM/FM i zagramanicą kiszka :-? Tam nie można na AM-ie nadawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 A u nas też nie wiadomo na co wpadną. Coraz więcej mobilków śmiga z CB i może coś się zmienić. Też przy zakupie ostatniego radyjka zwróciłem uwagę na ten przełącznik AM/FM oraz zmiana band na EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Ktos z Was, mial okazje korzystac z wynalazkow typu TTI ? Jest wypasiony model TTI 770 za mala kase, tylko ta firma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zadi8 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Niestety nic nie moge powiedzieć o tym radyjku z Allegro. Jak wcześniej wspomniałem i podobnie jak JULEK64 posiadam Midland Alan 42 Multi. I zgadzam się z opinią kolegi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Unidenu są fajne tylko, że nie kupisz w sklepie a na Allegro bez gwarancji (nie dopuszczone do sp brak homol) jak ktoś się zna na naprawach gorąco polecam (bez ironii bo nie ma napraw gwarancyjnych) Mam znajomych co mają ww typy i są ok. Taką wiedzę mam po odwiedzeniu okolicznych salonów z CB co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 A co mam brak homologacji na nasz kraj do gwarancji. Brak homologacji oznacza że nie można stosować tego radyjka na terenie naszego kraju, ze względu na zakłócenia jakie może powodować. Gwarancja na sam sprzęt nadal obowiązuje, bo wystawia ją producent. Sklepy się wycofały, gdyż kupujący który nie został poinformowany o fakcie braku homologacji na nasz kraj, może zwrócić sprzęt jako kupiony z wadą ukrytą i zażądać zwrotu pieniędzy ewentualnie na sprzęt podobnej klasy i ceny bez wad. A radyjka na Allegro wystawione są z homologacją, która została wystawiona na pierwsze modele, a następnie została ona cofnięta. Zresztą nie tylko Unideny ale również Midland 1001z nie posiada takiej homologacji czy jak kto woli została ona cofnięta. Co do gwarancji to spalenie końcówki nie podlega gwarancji a jedynie inne uszkodzenia, niemechaniczne :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi