piwakk Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Jestem nowym użytkownikiem forum.Przymierzam się do instalacji gazowej do M3 1.4 130TCE.Wstępnie się rozpatruję i dostałem informacje od poleconej firmy w okolicy montujacej LPG.Monter zachwalał Zenith Pro obd z listwą baracuda Poniżej 3 typy DIEGO + listwa VALTEK + zbiornik TOROIDALNY STAG + listwa VALTEK + zbiornik TOROIDALNY ZENITH PRO OBD + listwa VALTEK + zbiornik TOROIDALNY Dopłata do listwy HERKULES, HANA lub BARACUDA Proszę o info kogoś kto już użytkuje już w/w instalacje Pozdrawiam Piwakk Edytowane 5 Grudnia 2015 przez piwakk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk22 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 W mojej M II miałem przez ostatnie 150 tys- od montażu: stag 300+, reduktor tomasetto Alaska i szare wtryski valtek 2 ohm- bez najmniejszych problemów. Reduktor wymieniony na nowy(taki sam)- po takim przebiegu poprzedni wariował z ciśnieniem, i wtryskiwacze na Hany- na listwie (są o niebo cichsze). Nie wiem czy jest większy sens dopłacać jeszcze do baracudy i zenitha- to tylko 130 KM nie 300... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jeśli gazownik proponuje Ci valteki- zmień go. Ja użytkuję staga 4+, reduktor kme tur i wtryski barracuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Gazownik tylko zaproponował listwę valtek ale ja wybiorę raczej hanę lub baracudę. Tylko pozostaje wybór instalacji. Wybieram się do gazownika na zwiady. Dam znać. pozdr. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) @piwajk - chodzi o to, że jak ktoś w ogóle proponuje listy Valtek to jest... nieodpowiedzialny. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemaksiu Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Co tu rozmyślać, bierz jak Koledzy radzą: Stag, kme tur i wtryski barracuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Witam W dniu wczorajszym zainstalowałem LPG Ster. Zenith pro obd Listwa baracuda Reduktor tomasetto ,butla 55 Montaż u przedstawiciela AG centrum Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne z działania i jazdy Edytowane 20 Grudnia 2015 przez piwakk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Jaki Tomasetto? bo Alaska jest do 90km KM... Edytowane 28 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) witam Chodzi o 90KW chyba :D Alaska obsługuje do 125km KM a ja raczej nie szaleję autem pozdr Kolego Piwakk jest różnica między km (kilometrami) a KM (koniem mechanicznym). Aston76 Edytowane 31 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Bez urazy, ale nie, nie chodzi o kilowaty tylko konie mechaniczne zobacz np. jak tu to wygląda: http://www.ac.com.pl/pl/doc/312/konfekcjonowanie-minikitow Producent określa ją na 136KM ale to jego marzenie.... no chyba, że testował ją latem w Dolinie Śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piccolo Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Po raz kolejny widzę że koledzy podpowiadają dobre, sprawdzone komponenty, a i tak autor tematu zrobił po swojemu :) Jeżeli to faktycznie Alaska to współczuję, chyba że to błąd w opisie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) No ok Jaki moze byc problem z ta alaską skoro nie odczuwam roznicy w jezdzie. Znajomi w autach maja zamontowany i jest ok gazownik z agcentrum raczej nie montuje kiepskich zestawów, zeby go nawiedzac i robic reklamacje, montuje to juz kilka lat. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 31 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andriu_un Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Jako że cenię sobie tanie śmiganie mam i ja: > > - Stag Qbox > > - 4x pojedyncze Hana 2000 > > - Magic III evo2 > > - wielozawór i wlew podklapkowy Tomasetto > > - węże gazowe i wodne Parker > > - rurki fazy ciekłej Faro > > - zbiornik toroidalny Bormech 680/250 75L > > - filtry ZWM Czaja > > - Armatura Gomet. > > - emulator wskazań poziomu benzyny Landi Renzo Tank Fopper Pierwsza butla spalanie ok 8L/100 km. Jest to moje 3 autko z LPG wiec ......jest oki. Pozdrawiam. Andriu. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Andriu_un Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 piwakk po co pytasz skoro wiesz lepiej i jesteś bardzo zadowolony z inst? Co to za różnica skąd gazownik czy agcentrum czy sprzedawca z dużym szyldem lpgtech, nie ma to nic wspólnego z jakością, skoro deku pisze Ci jak wyglądają praktyczne możliwości alaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Praktyczne mozliwosci alaski- dobrze okreslone Ja to musze przemyslec czy drazyc temat. Auta uzytkuje do 5ciu lat a raczej dbam, tyle ma mi wystarczyc inst. Lpg bo na razie nie mam zastrzezen. Dzieki Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 31 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi