Misiek1212 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Witam Serdecznie wszystkich :) Moje autko to Meganka II przed liftem z silnikiem 1.5dci. Mam taki problem podoczas wyprzedzania lub przyśpieszania wyskakuje Service i auto dość gwałtownie traci moc o jakieś 50%. Czasami chwilowo pomaga zdjęcie nogi z gazu i znika ale dość szybko to wraca. Ale też często ten Service zostaje do samego końca jazdy. Oczywiście żeby pomóc w lepszej diagnostyce byłem u Pana który robi usługi Clipem i podczas przeglądu wyszły 3 błędy. DF089 Obwód czujnika ciśnienia kolektora dolotowego DF010 Obwód czujnika pozycji egr DF054 Obwód sterowania elektrozaworem doładowania. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Po co pytasz skoro masz czarno na białym o co chodzi. Należy wyeliminować poszczególne błędy i wszystko w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 U mnie występowały dwa błędy DF089 i razem z nim DF054. Pomogło dopiero czyszczenie kierownicy w turbinie. Po prostu się przycinała i nie ładowała tyle powietrza ile było potrzebne. Po czyszczeniu skończyły się problemy przy wyprzedzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1212 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Po co pytasz skoro masz czarno na białym o co chodzi. Należy wyeliminować poszczególne błędy i wszystko w temacie. Pytam bo nie wiem czy czujniki wymieniać czy coś poszczególnego przeczyścić itd... . Dodam że był u Mechanika dobry czas i egr oraz turbina była czyszczona. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Kierownica w turbinie się zacina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szupi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Na moje oko mechanikowi, który diagnostykę ogranicza do odczytu błędów to można na dzień dobry buta w żyć sprzedać i jechać gdzie indziej. Faktem jest, że auto wchodzi przy obciążeniu w tryb awaryjny, natomiast niewiadomą czynnik który to powoduje. Te błędy sugerują, że coś się może dziać z powietrzem - pytanie czy ciśnienie doładowania jest wyższe czy niższe od zadanego w trakcie tego spadku mocy? Nie bawiłem się z diagnostyką renault, mam doświadczenie jedynie z vaginkami, ale zdecydowanie bym od takiego pomiaru dynamicznego zaczął. Następnie można szukać przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi