n1gdy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Szukam osoby z miejscowości ZAMOŚĆ, która pomogła by mi i podjechała na adres: MALINOWA 6/1 i skontaktowała się z panem Robertem. Proszę dlatego iż na olx.pl kupiłem od niego model wpłaciłem pieniądze i nagle telefon ma on wyłączony i zniknęło konto na olx Edytowane 18 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jak jakiś przekręt to zgłoś na policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Pisz co kupiłeś poszuka się w archiwum kopie strony wydrukujesz sobie i idź z tym na komendzie w swoim mieście. Jak robiłeś przelew to jego też dodasz do zawiadomienia i sprawa może coś ruszy. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Na olx.pl.pl kupiłem model plastikowy firmy REVELL 1:350 BISMARCK pobrałem numer tel z ogłoszenia na olx.pl.pl zadzwoniłem dogadałem się zrobiłem przelew z konta i wysłałem dla tego typa potwierdzenie od tamtej pory telefon jego jest wyłączony nie odpisuje również na e-maile. Wczoraj zgłosiłem na olx.pl.pl sprawę i dzisiaj już nawet tego faceta nie ma na stronie. Kwota może nieduża bo 80 zł ale to miał być prezent chrzesniakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Tak robią doświadczeni oszuści bo mała kwota i liczą że każdy to odpuści.A ilu tak oszukał ja Ciebie nie wiadomo. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez marekwodniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Jak masz nr konta , na który zrobiłeś przelew , a to konto jest w Polsce, to można uchwycić tego pacjenta. Ale zgłoszenie na Policję jest konieczne. Kiedyś miałem taką przygodę z allegro, właśnie dzięki nr konta udało się ująć oszusta. Edytowane 18 Grudnia 2015 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Mam numer konta i potwierdzenie przelewu. Konto jest w Polsce w WBK bank. W poniedziałek idę na policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Dlatego ja na Olx nigdy pierwszy nie wysyłam pieniędzy. Zawsze za pobraniem, a jak nie to spadaj ;) Wątpie, że ktoś Ci się zgodzi pójść pod ten adres. Nie wiadomo co to za typ i co ma w głowie. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Znając życie, to ktoś mieszkający pod tym adresem pewnie by był nieźle zaskoczony, że cokolwiek sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jedyne wyjście to nasza wspaniała policja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Tak jest, nie ma co się zastanawiać, przygotuj kopię korespondencji z delikwentem i zgłaszaj sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Witam wczoraj dzwonili z komisariatu policji. Złapali tego oszusta. Podobno oszukał 40 osób i wzywają na komisariat. Pytanie czy warto teraz iść te oszustwo było rok temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 zgłaszając oszustwo trzeba się liczyć z tym , że będzie się ciąganym na zeznania. ale unikanie składania zeznań jest chyba tez karalne. Śmiesznie by było, jak by uniewinnili oszusta za "znikomą szkodliwość społeczną" , a skazali kogoś za odmowę zeznań w tej sprawie. B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Warto warto. Przedawnienia karalności przestępstwa oszustwa dochodzi po 15 latach, a gdy wszczęto w tym okresie postępowanie karne po 25 latach od jego popełnienia. Gdy sąd go skarze to nałoży też na niego obowiązek naprawienia szkody czyli zwrot twojej kasy. Pytanie tylko, czy ci dobrowolnie zwróci a jeżeli nie, to czy komornik będzie miał co zabrać cwaniakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 28go mam się stawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi