Sebastian89K Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak w temacie. Zastanawiam się nad Renault Megane, a raczej jestem zdecydowany-szukam jedynie wartego uwagi egzemplarza. Ostatnio pojawiły się 2 fajne ogłoszenia. Autka bogato wyposażone. http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-coupe-sport-bose-1-4tce-11-2011-prywatne-ID6yfCz5.html#05bbb63f45 http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-coupe-nawigacja-tom-tom-xenon-skora-bazwypadkowa-ID6ygMvW.html#05bbb63f45 Do tej 2.0 mam dosyć blisko około 150km, Do 1.4 około 450km. Zastanawia mnie jednak SPALANIE, naczytałem się na forum ile co pali i nadal nic nie wiem :) Może ktoś miał do czynienia z tymi dwoma silnikami osobiście i może je porównać. Poruszam się po drogach dojazdowych i mieście i jedyne czego się boję w wersji 2.0 to spalania na poziomie 12l+/100km. Ale jak 1.4 ma zjeść podobną ilość to wybór robi się prosty. Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomożecie rozwiać moje wątpliwości. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 osobiście brałabym młodszą i z systemem nagłośnienia. Co do silników, miałam 1.4TCe, super się jeździ, cisza w porównaniu z 1.6 nieziemska. Spalanie tak średnio trzeba liczyć 7-8, bo nie ma sie co oszukiwać, ze będziesz jeździć jak emeryt. Na trasie spokojnie jadac moze zahaczysz o 6... 2.0TCe myśle ze odpowiednio 1-2 l więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Warto poczytać ; http://www.autocentrum.pl/renault/megane/ , http://megane.com.pl/topic/66638-megane-iii-15dci-gniezno-prosba-o-ocene/ - wg; mayn Oba auta sprowadzone !!!!, ilu właścicieli , czy bezwypadkowe . Auto 2,0 - sprzedaż na Vat -marża !!! a 1,4 - !!!! . Przy jeździe w większości po mieście i małych przebiegach - korzystniej wybrać benzynę - można zagazować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian89K Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzieki za odpowiedzi. 1.4 sprzedaje osoba prywatna. Stuknieta w tyl. 2.0 bezwypadek(osobiście uważam, że takie auta nie istnieją). Z obiema i tak chce jechać na aso żeby sprawdzić. Moje pytanie jednak dotyczyło wyłącznie tych dwóch silników. I tego czy przy normalnej jeździe np w cyklu lekkiego ruchu miejskiego(Poznań)jest duża różnica spalania.:) Dodano: 27 sty 2016 - 15:16 Dodam jeszcze, że wcześniej jeździłem e87 2.0 140km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 różnica w spalaniu będzie na poziomie 1-2l zależnie od tego jak ciężką stopę masz. Nie łudź się, ze 2.0 180KM nakarmisz powietrzem, w mieście 10l to przy spokojnej jeździe będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zalecałbym zakup auta z komisu ASO Reno np; Reno Zdunek ,Reno Zięba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
europa997 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Też myślałem nad tą 2.0 mam do niej 100km, chociaż się zastanawiam czy w ogóle jechać, widać koleś handluje autami, ale jako osoba prywatna. Usłyszałem historie auta, że wylicytowana z aukcji komorniczej, ciekawe, do tego zapewniał o jego bezwypadkowości, co mogę potwierdzić dzięki jego miernikowi lakieru, no ale co mi to da, jak ktoś wspawał "ćwiartkę" albo coś jeszcze lepszego, nic nie wykryje. ASO najbliżej 26km od miejsca sprzedaży. @Sebastian89K Kiedy jedziesz ją sprawdzić ? Oczywiście o ile można wiedzieć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian89K Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Chyba w ogóle.pojadę sprawdzić ta 1,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzamber18 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Bierz 2.0 ten silnik spala niewiele więcej od 1.4. Jeździłem meganą z jednym i drugim motorem i z mojego odczucia motor 1.4 wcale nie jest tak elastyczny jak go opisują na różnych stronach. Mimo krótszych przełożeń w 1.4, to i tak jest przepaść między tymi jednostkami. Przy prędkościach autostradowych z racji niższych obrotów w tym większym, poziom hałasu jest mniej dokuczliwy. Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 motor 1.4 wcale nie jest tak elastyczny jak go opisują na różnych stronach. Mimo krótszych przełożeń w 1.4 , to i tak jest przepaść między tymi jednostkami. Przy prędkościach autostradowych z racji niższych obrotów w tym większym, poziom hałasu jest mniej dokuczliwy. Mam 1,4 TCe i silnik jest elastyczny. To fakt, że przełożenia ma krótkie i trzeba się namęczyć w mieście ale za to spalanie jest przyzwoite. U mnie przy 140 km/h na autostradzie silnika nie słychać tylko szum powietrza i opory toczenia. Nie wiem jak jest w przypadku 2.0. Zresztą nie warto pomykać autostradą powyżej 140, ponieważ wtedy spalanie drastycznie wzrasta. Najlepiej porównaj obydwa i wybierz ten, któty lepiej Ci leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie rozumiem o co chodzi z tym machaniem biegami w mieście. Ruszam z 1, wrzucam po chwili 2 (jak w każdym samochodzie praktycznie), na 2 rozpędzam się do 50km/h i wrzucam 4. Na 2 biegu spokojnie można dobić do 80km/h i dać 6. Jak dla mnie to całkiem elastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 U mnie zgodnie ze wskazówkami wyświetlającymi się nad prędkościomierzem 4 wrzucam po 40-45, 5 przy 50-55 i 6ty bieg ok.70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Te strzałki są łagodnie mówiąc komiczne, jadę swoim 50-60 na trójce, auto ciągnie i ma 2000 obrotów to nie będę przecież 4 wrzucał bo mi strzałka karze :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 nie będę przecież 4 wrzucał bo mi strzałka karzeJak chcesz aby ciągnął to nie ale kiedy chodzi o ekonomię to wg mnie strzałki dają bardzo dobrą wskazówkę. Ja już nie patrzę na nie a jedynie na prędkościomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiem ekodrajwing, za niedługo zamontują autopilota i koniec samowolki za kierownicą :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi