red4 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam. Zainteresowły mnie dwa ogłoszenia: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-kombi-1600-cm-benz-ID6ygWCX.html oraz http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-full-opcja-2-0-16-v-instalacja-gazowa-ideal-serwisowana-z-niemiec-ID6ygfdw.html co o nich myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Popatrz sobie na fotele w tym pierwszym i powiedz jaki przebieg byś obstawiał. Szukaj auta z Polski, od osoby prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki54 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Kolego fotele nie są wyznacznikiem odzwierciedlającym rzeczywisty przebieg,bo fotele w aucie,którym ktoś jeździł po mieście po 100tys będą wyglądały znacznie gorzej od tego,który zrobi 300tys po autostradach.Dużo zależy też od sposobu wsiadania i wagi kierowcy ;) Z szukaniem aut od osoby prywatnej się zgodzę,bo wtedy zazwyczaj uzyskasz uczciwe informacje co do stanu samochodu i jego przeszłości(nie zawsze tak musi być) Edytowane 31 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 To pierwsze auto ma faktycznie na maxa wypierdziany fotel kierowcy, w porównaniu do mojego auta, które ma 240 tys km przebiegu, to ten fotel z pierwszej oferty przeżył pewno ze 400 tys km. A w drugim aucie to mam uwagi, że ma hak, czyli ciągane było , wg książki serwisowej przeglądy były robione raczej rzadko, olej wymieniany co 25 tys km:( A gdyby właściciel przez te 11 lat tyle jeździł co na fotce książki, to auto powinno mieć przebieg grubo ponad 200 tys km. dziwne , że wymiana paska rozrządu nie była robiona na przeglądzie , tylko miesiąc później . Serwis wygląda OK, chyba że to tylko pieczątki od niego są ;) http://www.autohaus-menk.de/de/22247-Fahrzeug-Verkauf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto29 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) To pierwsze autko, max wypierdziane fotele - obydwa, wytarta kierownica od dołu. Chyba nieoryginalne kołpaki czyżby niemca nie było stać na oryginały albo alusy. Jeśli były to już poszły osobno. Autko w środku wygląda jakby miało 300 tys. + . Drugie w miarę ładne ale na fotkach brak przedniego fotela. Nie ma faktury na wymianę rozrządu, rozrząd do wymiany - takie naklejki można kupić na alle. No chyba że zweryfikujesz stan paska rozrządu. Jakoś trochę dziwne że obydwie meganki mają przebieg różniący się tylko o kilka tys km. Proś o VIN i sprawdzaj w ASO - robią to niechętnie. Nie daj się namówić przy zakupie na żadne Vip gwarancje złodziejstwo i tyle. Szybki54 mój Scenic II jak go sprzedawałem miał ponad 220 tys., należe do osób solidnie wyglądających, a samochód był używany głównie w mieście. Tapicerka była półskóra a wyglądała znacznie lepiej od tych wypierdzianych kapci. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez kwinto29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edward66 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Sposób wsiadania !!! Ja mam na przykład zły nawyk i wsiadając całym ciężarem ciała ugniatam własnie to miejsce. I znam ludzi którym przy takim przebiegu już skóry pękały... Ale tak jak piszą przedmówcy sprawdzić Vin, często nic ciekawego nie ma ale czasami masz wpisy z 2013-2014 i to juz daje jakiś światło na sprawę jeśli się właściciel w Niemczech nie zmienił. Jeśli w Aso nie będą chcieli to poproś serwisanta za parę groszy Ci ogarnie bo mają dostęp do bazy z domu (przynajmniej mój znajomy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red4 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Tak wyglądał środek mojej obecnej meganki jak ją kupiłem w 2013r. . Miała w tedy na liczniku 107000 km i papiery z serwisu niemieckiego potwierdzające przebieg. W chwili obecnej fotel kierowcy od strony drzwi ma popękaną skórę a przebieg mam 141000 km. Jeszcze jedno pytanie, meganki od 2006 roku nie mają wersji Priwilege? Pozdrawiam Dodano: 01 lut 2016 - 19:12 Witam. Mam jeszcze jedną propozycję http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-klima-lift-ID6yfjeD.html Zależy mi na jasnym środku. Pozdrawiam. Edytowane 1 Lutego 2016 przez red4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibi Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Chwila red4 czy te przebiegi są na pewno OK - 107 000 T km (107 000 000 km)? Chyba coś za dużo :) - jak na Meganke :) Edytowane 1 Lutego 2016 przez bibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red4 Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Witam. Poszukiwania nadal trwają dorzuce jeszcze jeden http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-ID6yhfTr.html Pozdrawiam. Dodano: 21 mar 2016 - 09:37 Witam Jak na razie nie znalazłem nic co by mi się do końca podobało ale ostatnio trafiłem na to ogłoszenie http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-2-0-16v-100-serwis-skora-klimatronic-ID6yi8YB.html . Co o tym myślicie. Pozdrawiam. Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 To drugie auto. Zdjęcia z lata, czyli coś im długo schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red4 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam. @stes chyba niedokładnie oglądałeś zdjęcia. Na jednym jest wnętrze samochodu godz 11:31 i temp zewnętrzna 4stopnie. Może ktoś wypowie się na temat tego pojazdu. Pozdrawiam. Dodano: 23 mar 2016 - 17:59 Witam. Obejrzałem tego w Lesznie i powiem tylko, że ostatnio sprzedałem megane I z 1997r i na zawieszeniu i felgach nie było tyle rdzy co w tym aucie.Opony z przodu inne z tyłu inne, ogólnie skarbonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Zdjęcia z lata, czyli coś im długo schodzi. Żywotniki (tuje), jodła i bluszcz są zielone przez cały rok. (sprytnie auto do fotek ustawione) Jednak Forsycja widoczna przed płotem z lewej strony na 9 zdjęciu, (otwarty bagażnik) jest jeszcze bez kwiatów (wiosna) i liści (od wiosny do przymrozków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red4 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Witam. Kupiłem tego http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-super-okazja-ID6ykyRL.html W kraju od 2015, rozrząd zrobiony po sprowadzeniu części orginalne. W tej chwili do zrobienia mam wymiane górnej poduszki silnika i przegląd z wymianą oleju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 A na ten rozrząd masz dokumenty czy tylko tak wierzysz sprzedającemu "na słowo". Uczulam bo ja kiedyś też kupiłem auto świeżo po wymianie rozrządu i całe szczęście, że coś mnie podkusiło żeby tam zajrzeć - wymieniony to i owszem był ale na najtańszych częściach więc strach było jeździć. Od tamtej pory jak nie ma faktury z warsztatu na wymianę to od razu po zakupie wymieniam. To znowu nie jest jakiś kosmiczny koszt a spokój bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 bamilek dobrze mówi, jeżeli nie ma wiarygodnego potwierdzenia wymiany rozrządu to nie wierz na słowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi