Gość Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Jak jadę na wymianę czegokolwiek wchodzę na warsztat i obserwuje, bo słyszę co w ASO się wyprawia i jak fajnie podmieniają części lub ich w ogolę nie wymieniają, ja planowana wymianę mam na koniec stycznia, chciałem zrobić to teraz bo mam wyjazd i będę dopiero w marcu albo kwietniu, ale powiedzieli ze nie ma problemu ze mogę zrobić to później, a za przesyłkę liczą sobie 16 zł z przedpłata a płatne przy odbiorze 21 to dużej różnicy nie ma około 10 zl za 0,5 litra na moją korzyść, może jeszcze gdzieś znajdę hurtownie w swoim regionie jakiś inter cars albo coś w tym stylu z podobnymi cenami. Płynu wezmę tak czy inaczej 1L i dopilnuje żeby układ był porządnie wyciśnięty ze starego płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzisiaj jadę zmieniać klocki. Ciekawe czy mnie wpuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ja jeszcze nie zmieniałem od nowości mam najechane prawie 72000 km ale niedługo pewnie przyjdzie pora. A auto masz na gwarancji jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Miałbym ale była do 60kkm wykupiona przez poprzedniego właściciela. Jak się okazało ja klocków z tyłu też nie musiałem jeszcze wymieniać ale mi wymienili... A płyn hamulcowy mam wymieniony z uwagi na wiek (3 lata lub 120 000 km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ja za wymianę płynu w ASO w Mielcu zapłaciłem 40 zł. Płyn miałem swój (ATE typ 200), weszło ok. 0,7 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @Adek1 powinno być DOT4+ z uwagi na ESC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam. Po czym poznać czy potrzeba dot4 lub 4+ i czy do wymiany płynu potrzeba kompa? U mnie na korku wlewu płynu ham. mam info use only dot4. Litr chyba starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Pół litra wystarcza w zupełności (wymieniałem przed weekendem). Dałem dot4+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Dnia 29.11.2017 o 22:37, darekgt napisał: Dzwoniłem do ASO w Sopocie liczą sobie wymianę płynu hamulcowego razem z płynem od 250-300 zł. !!!!! Właśnie facet powiedział że roboczogodziny takie maja heh. Aso Starogard Gdański Adamowscy: Wymiana 112,91zł brutto, płyn 42,35zł brutto (nie jakiś zamiennik Motrio czy coś tam, tylko oryginał) Nie wiem jakie zniżki mi naliczyli bo to część z faktury, a na fakturze nie są wyszczególnione zniżki tylko sama kwota zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witam. Po zalogowaniu się w MyRenault w danych samochodu są zalecenia co lać/używać do swojego auta. Zalecają dla mnie dot4+. No cóż, na wiosnę wymiana . Na serwis nie chcą wpuszczać, mam się z nimi kłócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Powiedz ze nie masz zaufania do tego warsztatu i ze chcesz widziec co jest robione przy Twoim samochodzie, ewentualnie podpisujesz klauzule o wejscie na warsztat, na swoja odpowiedzialnosc jak by sie cos stalo. A jak sie nie zgodza ani na to ani na to drugie zadzwon do innego serwisu czy jest mozliwosc wejscia na warsztat. Przepraszam ze nie pisze Polskimi literami ale nie mam dostepu do Polskiego jezyka w pracy, prosze o wyrozumialosc. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Do "podglądania" polecam ASO w Wawie na ul. Puławskiej. Pokój oczekiwań dla klientów jest na piętrze, jest tam wielka szyba przez którą widać całą halę napraw, więc można się napatrzyć do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob4 Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 (edytowane) Dnia 1.12.2017 o 13:51, pbet napisał: @Adek1 powinno być DOT4+ z uwagi na ESC. Powiedzcie koledzy, czy do Scenica III 2.0dCi z ESP można zastosować tańszy DOT 5.1 np. K2 lub ORGANIKA czy raczej coś bardziej markowego (Motul, VALVOLINE, Brembo etc.)? I czy 1,5l wystarczy na wymianę z odpowietrzaniem, bo czytałem, że niektórym poszło niecały litr a innym 1,2l, inni zaś piszą o 2l? Edytowane 1 Lipca 2018 przez rob4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Ile zaoszczędzisz? Lepiej nie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Hmm....w instrukcji pisze że sprawdzić co 2 lata płyn hamulcowy(czy nie zawiera wody) i wymienić jeśli wykryje wodę. A tak jeździć dalej. Tylko u mnie niedawno musiałem wymienić płyn hamulcowy fabryczny w megance na nowy z powodu wymiany przewody hamulcowe w kiepskim stanie były (rdza w zaawansowanym stanie) i w MEgane 3 ph 2 też musiałem wymienić płyn bo miało wodę ale już go nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi