biger Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mam uszkodzoną przez kamyk przednią szybę i teraz zastanawiam się czy mogę jeździć nadal czy lepiej naprawić. Uszkodzenie mam po stronie kierowcy. Jest to odprysk wielkości monety 1 groszowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 tu jest polecany szpec: http://www.tedrex.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biger Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 a korzystałeś z tego szpeca czy nie?? Bo wolałbym kogoś sprawdzonego aby mieć pewność wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Bylem u niego ze 4 lata temu celem naprawy pekniecia. Poza tym jest polecanym na kilku forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biger Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 a gwarancje na swoje usługi daje?? Bo serwis typu Nordglass jak się orientowałem to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oenordglass Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam! Biger wymieniając szybę w Nordglass dostaję się 2-letnią gwarancję na szybę oraz bezterminową na jej montaż. Pozdrawiam, Sebastian Nikulski Online Ekspert Nordglass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jakie uszkodzenia obejmuje ta gwarancja w Nordglass? Bo chyba nie wymieniacie za fre jak szyba zaliczy spotkanie z kamieniem, czy się mylę Sebastianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nordglass - nie polecam, po jednej zimie szyba porysowana aż niemiło patrzeć - i to również w strefach gdzie nie chodzą wycieraczki. Czekam na ładniejsze dni i lecę reklamować, choć już się u nich dowiadywałem że nie uznadzą reklamacji- będę miał papier to zamieszczę ich uzasadnienie i foto zarysowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Sąsiad ma Megane III, szybę Norda i takie same uwagi co do niej jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Jak wymieniałem u siebie i zaciągałem języka to też wszyscy mi NordGlass odradzali ze względów wyżej opisanych. Założyłem w warsztacie partnerskim Pilkingtona (mają taki w każdym większym mieście). Taniej o ponad 200 zł. niż w NG a i szyba też chyba lepszej jakości. To pęknięcie masz w którym miejscu dokładnie i w jakiej odległości od krawędzi? Edytowane 31 Marca 2016 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliot Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja wymieniałem już dwa razy w Nordglass i szyba sprawuję się bezproblemowo, a co powiecie o hydrofobizacji? bo szukam właśnie informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 (edytowane) Mówicie że takie jaja z tym nordglasem :blink: Wymieniałem ubiegłego lata i założyłem nordglasa właśnie. Zrobiłem ok 20 tysi i żadnych zarysowań nie stwierdziłem. O szybę staram się dbać. Na noc mata przeciwszronowa żeby nie skrobac, wycieraczek na sucho też nie piłuję. Dałem za tego Norda 450 zł a za Pilkingtona trzeba było dbać więcej zdaje się. A jeszcze odnośnie pytania autora wątku. Mam w drugim aucie odprysk po kamieniu wielkości 5 złotówki. Pytam się gościa z serwisu Auto Szyby, co z tym mozna zrobić. Poradził mi żeby......nic z tym nie robić. Jeździmy już tak 6 rok z tym odpryskiem. Edytowane 31 Marca 2016 przez pawlos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Piklington, lub Guardian kosztują praktycznie tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dałem za tego Norda 450 zł a za Pilkingtona trzeba było dbać więcej zdaje się. U mnie (Megane III, szyba akustyczna z czujnikiem deszczu i zmierzchu) śpiewali prawie 800 w Nordzie, w Pilkingtonie zapłaciłem 600 z hakiem i dostałem wycieraczki za złotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biger Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nordglass - nie polecam, po jednej zimie szyba porysowana aż niemiło patrzeć - i to również w strefach gdzie nie chodzą wycieraczki. Czekam na ładniejsze dni i lecę reklamować, choć już się u nich dowiadywałem że nie uznadzą reklamacji- będę miał papier to zamieszczę ich uzasadnienie i foto zarysowań. jak tam wycieraczki nie chodzą to jak porysowała się tam szyba?? sama?? od pędu wiatru podczas jazdy?? Musiałeś uszkodzić sobie szybę podczas zimy jak np drapałeś szron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi