Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 A ja w sumie jestem zadowolony z tego, że mam lakierowane, ale na szaro! Wg mnie jest to praktyczniejsze niż lakierowane w kolorze nadwozia Łatwiej z utrzymaniem w dobrej kondycji zwłaszcza w pasie przednim - trudno nie mieć na czarnym kolorze odprysków po kamyczkach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie wiem czy o to Wam chodziło, ale u mnie to tak wygląda http://img515.imageshack.us/my.php?image=dsc00060pr3.jpg http://img108.imageshack.us/my.php?image=dsc00061bj7.jpg http://img510.imageshack.us/my.php?image=meganews4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie wiem czy o to Wam chodziło, ale u mnie to tak wygląda Wydawało mi się że pod hasłem lakierowane elementy nadwozia to chodzi o lusterka. Ale teraz to już sam nie wiem. Bo te paski w kolorze szarym to i ja mam. Dobra przyznaje się do błędu. nie bić. Pomyliłem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Te paski szare są lakierowane Ubogie wersje mają całkowicie czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 http://www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars...home/index.html Zobacz tą stronę... tam jest takie MII z lakierowanym nadwoziem. Ale to akurat jest dobrze że nie jest pomalowane. Bo te elementy są podatne na obtarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Chodzi o to, że producent ma na myśli lakierowanie w kolorze nadwozia - jeśli masz srebrny to Ci na srebrno zrobią, jeśli bordo to Ci na bordo zrobią! Wtedy listwy są gładkie, a nie porowate jak w naszych wypadkach. Ale i tak całkiem podstawowe wersje mają te listwy czarne, porowate i to nie są lakierowane. A my i tak mamy lakierowane ino nie w kolorze całego nadwozia KPW?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 wiem wiem. Tyle że te nasze plastiki są z innego koloru. Spróbuj obdrapać nożykiem gdzieś. Niedodrapiesz się do czarnego. Ja wiem czy to jest takie fajne mieć w kolorze nadwozia?? Hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Kwestia gustu, jednemy się podobają, drugiemu nie A co do tego drapania to faktycznie nie ma typowego czarnego plastiuku, jest coś takiego ciemnogranatowego chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 W wersji Dynamique wlasnie sa w takim grafitowym kolorze...to chyba rzeczywiscie kwestia gustu...wg mnie jak jest wszystko w w kolorze nadwozia to troszke za bardzo sie zlewa cala bryla autka...a te grafitowe elementy ozywiaja troche auto, no i jak juz pare osob powtarzalo ze jest to praktyczniejszy wariant, tym bardziej ze znam pare kobiet, ktore niechcial bym aby parkowaly w poblizu mojego pojazdu (bez urazy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 no tak w przypadku koleżanek i niektórych kolegów, którzy nie dokońca opanowali arkana sztuki parkowania, masz CAŁKOWITĄ rację... Szkoda wg mnie, że kupując samochód musimy "iść na kompromis" pomiędzy wyglądem (fele 17, malowane elementy) a realiami polskich dróg : :-/ Wg mnie najładniej wygląda samochód bez takich "udziwnień" jak plastikowe listwy dookoła (zobaczcie na Megane Coupe Cabrio czy Megane RS)... Off Topic - Thalia po liftingu ma zderzaki "zespolone" (czyli bez listw) i listwy boczne oraz klamki lakierowane w kolorze nadwozia (lepsze wersje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 no tak...tylko (odpukac ) lepiej juz w razie "koniecznosci" wymieniac taki element niz caly zderzak...w dodatku codziennie widze jak pojazdy z sympatyczna literka L cwicza rozne rodzaje parkowania w centrum miast i nie tylko, co w duzym stopniu zwieksza jednak ryzyko uszkodzenia...wersja RS zrobila na mnie duze wrazenie i jej design poprostu pasuje do charakteru autka, musi sie jakos wyrozniac od innych bardziej "przyziemnych" wersji ja wiem ze jezdzac na 17" strace troche komfortu jazdy i w razie malych "wpadek" bede musial prostowac felgi ale jednak chce zeby autko bylo takie jakie chce i jakie mi sie podoba a nie takie na jakie mi warunki drogowe pozwalaja...choc to moze sugerowac brak rozsadku :-P p.s. troszke mi sie w Renault nie podoba polityka ktora spowodowala ze autka w roznych klasach zaczely byc do siebie bardzo podobne (chodzi mi o przod auta) no ale moze maja w tym jakis cel...to taka moja mala dygresja na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 p.s. troszke mi sie w Renault nie podoba polityka ktora spowodowala ze autka w roznych klasach zaczely byc do siebie bardzo podobne (chodzi mi o przod auta) Masz rację... jeszcze mówią, że to Megane wygląda jak Laguna a przecież Laguna najpierw była całkiem inna a potem ją upodobnili do Meganki :-/ a tak naprawdę to wszyscy tak robią... spójrz na Opla czy peugeota... mi jest trudno 207 od 307 czasami z przodu odróżnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Z jedej strony sie nie dziwie. Jak sa auta podobne to wiecej osob od razu zobaczy ze np. to jest Renault. Klientow ktorzy kupuja clio bo nie stac ich na megane to cieszy, ale z drugiej strony ja chce jezdzic megane a nie powiekszonym clio :-/ czy pomniejszona laguna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Całkowicie zgadzam się z gipsiarzem, że Meganka powinna być Meganką a nie "powiekszonym clio czy pomniejszoną laguną". Upodabnianie się do siebie różnych modeli danej marki chyba też jest spowodowane obniżaniem kosztów produkcji samochodów (tak mi się wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi