bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Upodabnianie się do siebie różnych modeli danej marki chyba też jest spowodowane obniżaniem kosztów produkcji samochodów A nie próbą identyfikacji modelu z marką i utożsamianiem danego modelu z wizerunkiem marki? Bo mi się wydaje, że upodabnianie modeli w obrębie jednej marki ma służyć temu byśmy wiedzieli że to Renault a nie "pomniejszona laguna czy powiększone clio". Chodzi tu o to by każdemu modelowi z danej marki przypisywać wspólne cechy dla marki np. BMW - dobrze się prowadzą, Toyoty - niezawodne. Dla zwykłych obywateli nierozróżniających marek takie działania (upodabnianie modeli) mają w przypadku kontaktu z nieznanym modelem, ale z cechami charakterystycznymi dla danej marki np. "nerka" w BMW, narzucać pewną opinię o tym pojeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Popatrzmy na aktualne volvo s40, s60, s80. Sam mam czasami problem odroznic czy to s 60 czy s80 :-/ Wszystko jest dobre ale w granicy rozsadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zawsze można kupić Twingo i mówić wszystkim, że "jeżdżę samochodem Renault, a jaki model to już nie ważne". Modele jednej marki powinny mieć wspólne cechy tak, żeby można było rozpoznać markę ale powinny się różnić się od siebie, żeby z daleka od razu było wiadomo czy to Meganka czy Laguna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 mam czasami problem odroznic czy to s 60 czy s80 do okulisty :-P bronius, dobrze mówisz może ktoś ci poleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 do okulisty :-P Jak na razie nie narzekam na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 gipsarz ma rację, popatrzmy na lagunę po zmianie przodu ten samochód stracił szlif a wyróżniał sie z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 no niestety ale tez wg mnie LIIphII to kupa... przod taki jakis "niewyrazny" rutinoscorbinu by mu dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Panowie każdy koncern ma swoja politykę wewnętrzną, ale faktycznie coraz bardziej we wszystkich koncernach poszczególne modele są podobnme do drugich heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Wracajac do tematu mojego przyszlego autka :) Dzisiaj bylem je zobaczy bo juz stoi w salonie, jeszcze tylko tydzien czekania na kola 17" - ale autko prezentuje sie swietnie, mimo ze lekko skurzone bylo :-P domowilem sobie do niego spojler i czekam na opinie, jest to nowego typu spojler tylko do MII faza II - a wyglada tak jak zaznaczony strzalkami w tym linku http://www.mmkaraoke.net/spoiler.jpg - chcialem sie wyrozniac czyms od innych meganek a takiego spojlerka jeszcze nie widzialem (mozse sie za slabo rozgladam) - koszt to 850zl + malowanie = ok 1000zl Co mnie mile zaskoczylo to to ze seryjnie byly ozdobne listwy w moim autku http://www.mmkaraoke.net/listwa.jpg Co mnie zdziwilo to brak oznaczen typu silnika na bocznych listwach na drzwiach, sa cale gladkie - mi sie to podoba a poki co czekam na opinie odnosnie spojlerka 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 spoilerek spoko ale za taka kase to lepiej kupic na allegro za 200 i pojechac do ASO zeby pomalowali & zamontowali ( bez utraty gwarancji oczywiscie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 To auto firmowe i ja za to nie place wiec wole nie wybrzydzac a spoiler mi sie bardzo podoba bo jednoczesnie wyroznia autko i jest dyskretny...nie jestem z tych ktorych kreci spojler jak z F1...ten wg mnie jest idealny do autka z 115KM i lekko sportowa linia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Spojler ladnie sie prezentuje. Cena nie jest az tak bardzo wysoka (jak na ASO) :) A wedlug mnie nie ma jak zrobia w ASO i czesci sa tez z ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Co do spojlerka to jakoś mam mieszane uczucia - wg mnie to autko nie nadaje się do tuningu drastycznego. Sam tył ma już coś w sobie i moim skormnym zdaniem spojler to zbyteczny bajer :) To jest moje zdanie oczywiście. Co do listew na progi to fakt - sam się zdziwiłem, że w standardzie są :) To akuratnie ładny i praktyczny drobiazg - chroni prób przed zarysowaniem, jednocześniej kontrastuje z czarnym kolorkiem! Co do oznaczeń na bocznych drzwiach odnośnie silnika - ciekaw jestem jak to wygląda w rzeczywistości, bo tak to bynajmniej się kontrastuje ta srebrna tabliczka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Cześć! 1. W wersji dynamique i privilege nakładki na progi są w standardzie. 2. Od pewnego czasu Renault przestało stosować oznaczenia wersji silnikowych na listwach bocznych (np Clio 3 nie posiada tego od początku produkcji). Nie jest to zależne od wersji wyposażenia, czy mocy silnika 3. Spojler z naszego boutiqe jest o niebo lepiej spasowany niż allegrowskie podróbki (kto montował i malował to wie...). Nie zmienia to faktu, że 500 zetka pozostaje w kieszeni po zakupie podróbki... 4. jeszcze raz gratuluje zakupu ;-) PS. Twój Megane ma 112KM (Euro4) - nie żebym się czepiał szczegółów ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 PS. Twój Megane ma 112KM (Euro4) - nie żebym się czepiał szczegółów ;-) no tak - wciaz dodaje te 3 koniki bo to jednak 115KM brzmi lepiej :) ciekaw jestem jak to bedzie wygladalo jak pod koniec 2009r. wejdzie Euro5 Mi sie spoiler podobal bo jest delikatny i zalezalo mi na tym aby autko czyms sie odroznialo od innych (mimo ze to tak naprawde tylko bajer) wrzuce fotki jak juz bedzie zamontowany to sami ocenicie Co do listw na progach to najpierw mnie gosciu w salonie pytal czy chce ozdobne, to ja mu ze najpierw chce zobaczyc jak oryginalne wygladaja i facet sam byl zdziwiony ze auto juz mialo od razu te ozdobne progi i milo ze w wersji Dynamique to standard Co do listw bocznych bez oznaczen to udalo mi sie tylko telefonem to uwiecznic (btw obok stala srebrna mII dci i miala te oznaczenia tyle ze 5-drzwiowa) za tydzien jak bede je odbieral to wrzuce fotki jak wyglada ze spoilerem i na 17-tkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi