piwakk Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Witam Zlokalizowałem znaki poziomu dolnego płynu chłodniczego (dwie pionowe strzałki).Prawidłowy stan płynu to zgrzew zbiornika zanaczony na zielono? Jaki stan utrzymujecie w aucie? KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wątpię aby to były oznaczenia od poziomu płynu. Powinny być z przodu na zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Od przodu gdzies musi byc napis MAX. Stan plynu? Zawsze MAX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) A sprawdzamy przy ciepłym silniku czy zimnym? Włączonym, wyłączonym, przy pełnym obiegu czy zamkniętym? Nie znam się, więc pytam. Google nawet nie wie, wszędzie ludzie różne rzeczy piszą. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Michal_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Na ciepłym silniku płyn jest gorący i w zbiorniczku jest podciśnienie. Najlepiej sprawdzać na zimnym silniku. Po drugie masz pod zgrzewem i nad zgrzewem linie które sygnalizują max i min. Spokojnie możesz dolać do maxa. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 To ja do mojego M3 ostatnio dolałem płynu, bo zaczynało go sporo brakować - już poniżej minimum. A że dolewałem też go sporo (ok 500 ml) już rok temu, więc to musi być jakaś usterka (nie powinno być takich braków po jednym sezonie). Co to może być? Pod korkami nic nie ma, żadnych osadów, też jakiś wycieków większych pod autem nie zauważyłem (chyba że w złe miejsce patrzę). Ktoś miał coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wystarczy, że deczko będzie ciekło na chłodnicy i tego łatwo nie wyłapiesz. Odparuje :D Tylko po zaschniętym osadzie (śladzie) będzie widać, że coś ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwakk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To ja do mojego M3 ostatnio dolałem płynu, bo zaczynało go sporo brakować - już poniżej minimum. A że dolewałem też go sporo (ok 500 ml) już rok temu, więc to musi być jakaś usterka (nie powinno być takich braków po jednym sezonie). Co to może być? Pod korkami nic nie ma, żadnych osadów, też jakiś wycieków większych pod autem nie zauważyłem (chyba że w złe miejsce patrzę). Ktoś miał coś podobnego? Witam Podjąłem temat poziomu płynu ponieważ miałem drobny wyciek z trójnika instalacji gazowej ale po dokręceniu opaski jest ok uzupełniłem płyn Kolego muuu masz może instalację LPG ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Nie mam właśnie LPG. Tak pytałem, bo widzę tu po forum, że moje auto ma większość usterek typowych dla tego modelu (np strzelające zawiasy w drzwiach, cieknący zawór w przewodach klimatyzacji), więc może i też coś jest "klasycznego" z tym płynem ;-) Edytowane 2 Lipca 2016 przez muuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) Odgrzeję temat - czy te linie max i min to faktycznie te zaznaczone na zielono i czerwono? Czy to ta na czerwono i ta na czarno...? Przyglądnąłem się dokładnie u siebie i znalazłem Edytowane 28 Lipca 2022 przez conqest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi