kopek00 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Witam, Jestem zupełnie nowy w temacie LPG i w związku z tym proszę o pomoc w wyborze instalacji gazowej do Renault Megane III 2012r. Silnik: 1.6 16V 110KM. Opcja 1 w cenie: (instalacja + montaż, w cenie emulator paliwa i zbiornik toroidalny) Elektronika - AC Stag 4 Qbox Plus Reduktor - AC R01 150 Wtryskiwacze - Alex Barracuda Opcja 2: Kme nevo Kme Tur Barracuda Alex 360 Maflow Faro butla 630x225 55l wlew pełny w klapkę emulator pb demontaż kolektora do wiercenia Z góry dziękuję za fachowe opinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja bym wybrał Staga ale te zestawy są porównywalne. Najważniejszy dobry instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Wybrałbym Nevo, znam możliwości obu tych sterowników. Sam jeżdżę na stagu, ale na dzień dzisiejszy Nevo bije Staga w każdym aspekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemaksiu Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Ja mam Staga Qbox i zamiata jak ta lala. Ważniejsze tu jest, który producent ma lepiej rozwiniętą sieć serwisową bo same sterowniki zapewne wiele się od siebie nie różnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilds87 Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Jestem za pierwszą opcją z tym że oczywiście przewody gazowe faro i wlew pod klapką. Ponadto ważne jest czy gazownik nie zrobi po prosu tzw wrzutu pod pokrywę silnika tyle żeby aby się zamknęła....Coraz ważniejszą rolę odgrywa sieć serwisowa oraz sposób założenia gdyż większość sterowników LPG ma porównywalne walory. Jeśli STAG to tylko autoryzowany warsztat nie tam żaden "Mirek ze stodoły na 10- tej wsi" Edytowane 11 Września 2016 przez kamilds87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemaksiu Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Dobry instalator to podstawa. Edytowane 26 Grudnia 2016 przez cemaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Przy wyborze rodzaju LPG,(spacja)podobnie jak przy innych urządzeniach,(spacja)b.ważna jest dostępność do sieci serwisowej,(spacja)warunki gwarancji oraz jakość założenia.(spacja)Jeśli STAG, to tylko autoryzowany warsztat,(spacja)kumaty gazownik, strojenie w trasie. STAG ma rozbudowaną sieć serwisową oraz umożliwia użytkownikom podgląd map wtrysku przez gniazdo OBD, czego inni nie udostępniają (tylko serwis). Dla wszystkich systemów,(spacja)istotne jest aby w zbiorniku z benzyną stan był około >= 50 %, aby nie doszło do zatarcia pompy paliwa w zbiorniku. Są też zwolennicy wyłączania pompy benzynowej gdy nie pracuje Jak odołączyć pompe paliwa po przełączeniu na gaz??? Edytowane 27 Października 2016 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam! "koopek00" co założyłeś w końcu ? Ja mam propozycję na KME Nevo + reduktor Silver + wtryski Hana + węże fi8 i chyba się zdecyduję :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Warto przestudiować temat; Problem z lpg STAG GO FAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Witam! "koopek00" co założyłeś w końcu ? Ja mam propozycję na KME Nevo + reduktor Silver + wtryski Hana + węże fi8 i chyba się zdecyduję :D Ostatnio spotkałem się już z kilkoma opiniami, że Hany strasznie poleciały z jakością, potrafią po krótkim czasie paść. Bardziej polecane są barracudy. Cena niemal ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikor11 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ja proponuje Ci wtryskiwacze tylko baracudy,elektronika czy stag czy lpg tech czy kme nevo bez różnicy, aby ogarnął to kto montuje, do tego reduktor kme tur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Od 1000 km testuje zestaw Kme Nevo Pro + reduktor Kme Silver + wtryski Hana 2001 + butla 60l + przewody fi8, ale na razie to za mało, żebym mógł napisać plusy i minusy. Może tylko tyle, że spalanie 12-13l gazu ;) Miałem wybór: baracudy i hany, ale zdecydowałem się na hany - zobaczymy ile wytrzymają... Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Nft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuis Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 KME Nevo I Stag to są sterowniki z tej samej półki. Oba są bardzo dobre. Nie ma sensu toczenia świętej wojny co jest lepsze. Najważniejsze są umiejętności montera i dobra regulacja instalacji gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Święta racja. Dodam tylko, że b.istotny jest dostęp do serwisu, aby nie trzeba było daleko jeździć i długo szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) kolego od kiedy nevo bije staga qboxa i to jeszcze plusa, nie ma lepszych sterowników od staga jest bardzo zawawansowany. Są lepsze instalcjie niz te co podałes np seqent 32 z obd, nie wykorzystuje obd tylko podglad parametrów gdyz jest tak stabilna ze nie potrzebuje korekt pod obd. kolejna rzecz do homologcji staga nie wejdzie wtryskiwacz baracuda, i w ostnim czasie jest wysyp tych wtryskiwaczy Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 26 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi