Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

byq84

Megane IV phI Bluetooth w Megane IV

Recommended Posts

Witam,

 

Czy macie problemy po podłączeniu telefonu Iphone 6S z fabrycznym standardowym radiem?

W samochodzie żony głośność muzyki w radiu zmienia się chyba na głośność telefonu, a po odblokowaniu telefonu głośność się zmniejsza.

Generalnie głośność radia jest niestabilna. Jak jest u was?

BTW. czasem radio samo się restartuje.

Edytowano przez byq84

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To i tak, że w ogóle Ci działa. Ostatnio próbowałem połączyć 6S z Talismanem i niby tel. wykryło, niby się połączyło ale później funkcje telefonu były niedostępne. Na liście urządzeń kompatybilnych z R-Link2 nie ma 6S.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie w Megane III RS są problemy ..... przez bluetooth jakby ciszej gra ale jest ok, a jak podłącze przez AUX to głośność fajna ale co jakiś czas przerywa odtwarzanie. Telefon to Iphone 6S

Edytowano przez aston76

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@ byq84 Ja mam problem ze stabilnością w radiu standardowym. Nie tyle przez bluetooth ale z samym FM. Jakość jest marna, zachowuje się tak jakby była uszkodzona antena albo wzmacniacz antenowy. Raz jest ok, ale wystarczy wjechać między bloku albo ekrany dźwiękochłonne i jest tragedia. Jutro też to łącznie z niedopasowaniem klapy reklamuje.

Edytowano przez aston76

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W aucie żony czasem radio się jeszcze restartuje, zanika gaśnie i restart. Zwrócicie jeszcze uwagę na oświetlenie tablicy rejestracyjnej na zapalonym silniku po trasie, u mnie czasem miga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w temacie świateł, to u mnie jest tak, że jak przycisnę przycisk od podnoszenia/opuszczania szyb to światła mijania robią się jaśniejsze. Raczej powinny przygasać z racji dodatkowego obciążenia, a one robią się jaśniejsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam to samo. Jak sparuję Iphone 6 z bluetooth, to "skacze" poziom dźwięku w radio... Jak odłącze bluetooth, to jest dobrze.

Rozmawiałem z ASO, ponoć Iphone się gryzie z radiem fabrycznym w Megane, i Renault pracuje nad nowym oprogramowaniem radia. Ciekawe jak długo to potrwa. Nie ukrywam że trochę to mnie irytuje. Generalnie jakość dźwięku w fabrycznym radio w wersji Zen, jest delikatnie mówiąc słaba. Na weekendzie sparuję telefon żony ( Samsung ) i zobaczymy czy też wystąpi ten problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na weekendzie sparuję telefon żony ( Samsung ) i zobaczymy czy też wystąpi ten problem

Z samsungami też bywają problemy, zwłaszcza z nowszymi modelami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A szaleje wam czasem wyświetlacz w radiu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Samsung Galaxy współpracuję dobrze z radiem. Co rozumiesz przez szaleje wyświetlacz?

Edytowano przez aston76

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Restartuje sie, pojawiają się dziwne znaki i potem jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Identycznie było z MIII na początku, niestety musicie czekać na kolejne wersje oprogramowania i męczyć ASO o aktualizację.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Byłem w ASO, ale generalnie jeszcze nie mieli żadnej Megi IV. Myślę że trzeba poczekać z pół roku to może temat ogarną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Również wczoraj byłem kolejny raz z niedopasowaną klapą i radiem w ASO, co do radia: stwierdzili , że wymienią antenę bo tu może być problem. Wiem, że nie, tym, bardziej że po wyłączeniu bluetooth jest lepiej choć szału nie ma. Wyświetlacz i u mnie szaleje, momentami ginie wszystko i za chwile się pojawia. Miał to "majster" zgłosić do Renault Polska i dowiedzieć się jak naprawić. Ale zapewne poczekam sobie na odpowiedź

Edytowano przez aston76

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A byłeś z problemem w ASO ? Jeżeli nie będzie zgłoszeń to pewnie temat będzie "olany" :(

 

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Byłem, oczywiście nie wiedzą co z tym tematem zrobić.

 

Pisałem do Renault Polska, też nie wiedzą i odsyłają do ASO.. I tak w kółko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hmmm, a u mnie żadnych problemów z iPhonem 6 i 6s...

 

pozdrawiam i witam, gdyż jest to mój pierwszy post tutaj ;)

Pio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Muszę potwerdzić niestety restarty radia , raczej to nie wina telefonów. Zdarzają się bez podłączonego bluetootha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A jakie wersje sofu w radiu macie? Moja 3.0.0.27.

W mojej Megi radio również wariuje (12.2015 rok), ustawienia znikają gdy temp. około 0 st. (mrozy i upały - OK). Radio odbiera marnie.

Jak sprawdzić czy wzmacniacz lub antena są sprawne? Może ktoś wie co wymienić aby było lepiej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja miałem wymienianą antenę. Niestety poprawa delikatna. A wyświetlacz też się resetuje i niezależnie od temperatury

 

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Edytowano przez aston76

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A co z restartami radia? Naprawili coś? jak sprawdzić jego wersje softu? U żony w aucie zauważyliśmy jeszcze problem w trakcie dużej wilgotności resetuje się radio oraz podświetlenie panela od AC.

Edytowano przez byq84

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w moim przypadku radio się nie resetuje. Występuje tylko chwilowe "wygaszanie" wyświetlacza. Co do wersji softu nie wypowiem się z racji posiadania auta w wersji biednej (ZEN) :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć, a mieliście może problemy polegające na zrywającym się połączeniu BT z iphonem 5s? Od pewnego czasu pojawiły mi się takie akcje - w ciągu jazdy potrafi kilkanaście razy zerwać i nawiązać połączenie BT. To oczywiście uniemożliwia realne użytkowanie zestawu głośnomówiącego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×