andrzej7_14 Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Witam, w mojej Megane z 2005r z silnikiem 1.5dci bede wymianial pasek osprzętu silnika. Moje pytanie- pasek ma jeden mniej rowek niż kolo pąsowe (???) i te od sprężarki, który ma zostać wolny rowek ten od strony silnika czy od zewnątrz? Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Wolny rowek ma być od strony silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jesteś pewny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Potwierdzam, wolny rowek od strony silnika. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Dzieki panowie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 A nie ma paska z odpowiednia iloscia zebow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 mrarek pasek z pięcioma zębami jest odpowiedni. Rolka alternatora i koło pasowe wału ma pięć rowków. Tylko na sprężarce klimy jest sześć. Widocznie jest stosowana również w innych typach silników i dlatego pozostaje jeden rowek wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Rolka alternatora i koło pasowe wału ma pięć rowków. U mnie rolka alternatora nie ma rowkow tylko jest gladka. Czy to prawidłowe? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 23 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Rolka alternatora powinna mieć rowki. Jedynie napinacz jest gładki bo pracuje po zewnętrznej stronie paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Aniewa jesteś pewny ze ma byc z rowkami? Mi ostatnio sie rozlecialo i mechanik mi wymienił ale mam gladkie Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 23 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Na zdrowy rozum powinno być z rowkami, miałem styczność z wieloma renuwkami i nie spotkałem rolki alternatora gładkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Trzeba zaznaczyć, że to nie jest tylko sama rolka, a sprzęgło jednokierunkowe alternatora. Ja również nie spotkałem się z "gładkim" i to nie tylko w renówkach. Tam są takie obciążenia, że bezrowkowe by nie wyrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej7_14 Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 A w Megane da się wymienić samą rolkę napinacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Rolkę się da ale z tym, że pasek też trza wtedy wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi