farmcio06081994 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Ja nie mam żadnych błędów na clipie ani ikonki service po prostu magia w ciemno części wymieniać co to jest za auto, hmmmm ktoś cos wie na ten temat albo podobne objawy Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 28 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Może problemem, nie są błędy, tylko stan silnika. Może jak będziesz miał podpiętego pod komputer niech mechanik sprawdzi jego parametry jak temperatury, ciśnienia na czujnikach itp. Może odstają od normy. Jaki ma przebieg i czy jesteś pewien jego autentyczności (sprawdzałeś w ASO)? Pamiętaj, też że mechaniczne uszkodzenia nie będą "produkować" błędów. Edytowane 26 Listopada 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) No tak ja to rozumiem ale to sie mu teraz zaczęło dziać jak wymieniłem przepustnicę, zslalem przed wczoraj wtyczkę kontaktem i wczoraj mi juz zgasł tak jak zawsze, nie wiem z czym to może być rozrząd źle ustawiony no chyba nie, pamiętam kiedys jak mechanik wspomniał mi o dużym ciśnieniu w kolektorze i że to może być wina przepustnicy wiec dla tego postanowiłem ja wymienić a do tego falowanie obrotow, po wymianie wszystko ok do pewnego czasu i tak 4dni po zaczol gasnąć, potem bym robiony rozrząd, programowanie przepustnicy, katalizator sondy a teraz wymienię ten czujnik na nowy ale nie jestem prekonany że to z tym ... Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 28 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jak wyczyściłeś czujnik i nic nie dało to nie wymieniaj, szkoda kasy. Jak masz załóż jeszcze starą przepustnicę i wcale nie trzeba jej przyuczać (na 100%). Po niewielkim czasie komputer sam wyreguluje obroty (na początku będą wyższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Hmmm no nie wiem a jak die rozprogramuje? Dodano: 27 lis 2016 - 14:21 Jak wypiolem ten czujnik to auto bylo bardzo słabe ale nie zgaslo wiec nie wiem czy to z tym czy nie Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 28 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Nic się nie rozprogramuje, wymieniałem z 2 lata temu i nic się nie programowało. Dodatkowo niedawno zamieniałem przepustnicę w celu sprawdzenia z moim 2.0 z cabrio (jest taka sama) i w obydwu po pewnym czasie wchodził na normalne obroty. Zresztą poszukaj na forum. było bardzo słabe ale nie zgasło wiec nie wiem czy to z tym czy nie Patrząc na to, to może być zawór KZFR (sprawny zawór jest po to aby zwiększać moc silnika, zmieniając geometrie otwarcia zaworów i jest sterowany przez czujnik wałka rozrządu)). Ale on już jest drogi nowy (używki też nie są tanio), ale to by mogło pasować, że nie ma błędów (przy jego uszkodzeniu). Zmiana jego geometrii czasami powoduje problemy z odpalaniem i wolnymi obrotami i mocą. Musiałbyś się dogadać z kimś na podmiankę. Ewentualnie poczytaj tutaj jak go sprawdzić (temat rzeka): Mój odnośnik Skoro nie gasło to musisz iść w tym kierunku, albo zaworu, albo czujnika. Coraz bardziej jestem za zaworem. Edytowane 27 Listopada 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Hmmm no jak zostawiłem go na noc to musiałem go zapalić 2x bo za 1x zgasł obroty 1100 i koniec, za 2gim razem spoko, jeszcze kiedyś no i sporadycznie jak odpalę samochód to taki dziwny dźwięk jakby sie coś tłukło, kiedyś czytałem że to może być to kolo zmiennych faz, wiec szukałem rozwiązania i pytałem, odpowiedzieli mi że może coś sie zawiesiło to sie tym nie przyjąłem tak po prostu, czasami dźwięk z tego kzfr jest raz na mc i tak czasami raz na mc musze 2x palic auto. Rozrząd był robiony i kolo jeszcze bylo ok, możliwe żeby sie posyłało w ciągu 2mc ?? Dodano: 28 lis 2016 - 07:05 Kolego a podałbyś mi lokalizacje tego zaworu, on jest pod osłoną rozrządu? Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 28 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Hmmm no jak zostawiłem go na noc to musiałem go zapalić 2x bo za 1x zgasł obroty 1100 i koniec, za 2gim razem spoko, jeszcze kiedyś no i sporadycznie jak odpalę samochód to taki dziwny dźwięk jakby sie coś tłukło Tak, wg mnie masz uszkodzone koło zmiennych faz. Można z tym jeździć, ale może być słychać terkotanie zaworów. No i często zapala na 2 razy, lub raz z dodaniem gazu. Kolego a podałbyś mi lokalizacje tego zaworu, on jest pod osłoną rozrządu? W linku wcześniejszym wszystko jest napisane, przeczytaj cały. Mówiłem, że temat rzeka - strona 3 post 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Da sie jakoś to sprawdzić czy koło jest całe, tak wizualnie jak odkręcę osłonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Nie, wizualnie nie sprawdzisz nawet jak odkręcisz i wyciągniesz koło, tylko po objawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Hmm czyli silnik ma warczeć, a jemu to sie rzadko zdarza, nw może doleje oleju ponad polowe może pomoże coś, a ten czujnik od sterowania kzfr bezkolizyjnie można okręcić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Tak, może warczeć i oprócz denerwowania podczas uruchamiania nic więcej nie zrobi, Gorzej jak zaczyna terkotać podczas jazdy na niskich obrotach, to bardziej denerwuje. Jeżeli zmienisz olej na nowy 5w40 to na moment mu przejdzie (rzadszy olej). Czujnik jest na jednej śrubce i można go spokojnie wykręcić. Ja uruchamiałem nawet z wykręconym silnik (ale z zatkanym otworem bo olej pryska) i patrzyłem czy tłok w zaworze się przesuwa (jeżeli się przesuwa to jeszcze nie znak, że jest na 100% sprawny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Odkręcę i zobaczę podobno jest gdzieś przy pierwszej cewce poszukam i pogrzebie nic mi przecież nie szkodzi ☺ Dodano: 28 lis 2016 - 18:26 Wymieniłem czujnik dolałem trochę oleju do silnika, no i niby jest ok tylko zastanawia mnie dziwny przeskok pomiędzy obrotami na rozruchu np jak zapale to mam 1100 może więcej a potem spada nagle na 600 i potem wzrasta na 900. Silnik przy 600 sie dławi P.s wyciągiem ten elektrozawór od kzft no i servis, chech inspection no i silnik chodzi normalnie , dodałem gazu i jak spada to zaczyna chodzić jak traktor Hmmm kurde chyba silnik sie dławi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) np jak zapale to mam 1100 może więcej a potem spada nagle na 600 i potem wzrasta na 900 Policz po ilu sekundach. Ważne, bo od około 10 sekundy zaczyna działać zawór. zaczyna chodzić jak traktor Zaczyna bo brak sterowania kołem ZFR. Silnik będzie pracować, ale moc będzie miał mniejszą. Edytowane 28 Listopada 2016 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Nie zrozumiałeś mnie kolego bo jak dodałem gazu to silnik i puściłem pedał to obroty spadły do 300 i zaczeło sie trzepać wyc itd Edytowane 28 Listopada 2016 przez farmcio06081994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi