aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja kupiłem ELM 327 z aukcji elm327, łączy się stabilnie z wszystkimi podzespołami samochodu, naprawdę mogę go polecić. Po przerobieniu przedłużki kabla OBD2 łączę się z multimediami (radio nawigacja). Dobrze działa z TorquePro, ddt4all, PyClip180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dzięki za rekomendację. Łyknę go. 1 godzinę temu, aniewa napisał: Po przerobieniu przedłużki kabla OBD2 łączę się z multimediami (radio nawigacja). Możesz coś więcej na ten temat? Tak normalnie się nie połączy z radiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 15 godzin temu, pbet napisał: Pierwszy z uwagi na popularność jest ten. Twój pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Do połączenia z multimediami renault wykorzystuje piny 12 i 13 złącza obd2. Kupiłem przedłużacz obd2, przeciąłem kabel i ponownie połączyłem piny w sposób jak poniżej: przedłużacz strona OBD II przedłużacz od strony ELM 1-----------------------------------------------------------1 2-----------------------------------------------------------2 3-----------------------------------------------------------3 4----------------------------------------------------------4 5----------------------------------------------------------5 6------------------------------------- nie podłączone 7---------------------------------------------------------7 8---------------------------------------------------------8 9---------------------------------------------------------9 10------------------------------------------------------10 11------------------------------------------------------11 12--------------------------------------14 13--------------------------------------6 14-----------------------------------nie podłączone 15----------------------------------------------------15 16----------------------------------------------------16 Oczywiście nie trzeba przecinać wszystkich kabelków, ważne są te z numerami 6,12,13,14. Sposób przeróbki dokładnie opisany jest na stronie forum dacii link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Na aliexpress do kupienia za około 15 zł (z dostawą) końcówka żeńska z kablami + końcówka męska do przylutowania z obudową (żeby nie niszczyć kabla ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 @aniewa tamta oferta była nieaktywna. Zakupiłem Interfejs ELM327 BT OBDII Chip PIC18F25K80 +Torque z przeznaczeniem do monitorowania bieżących parametrów pracy silnika. W cenie jest apka Torque Pro, która w GooglePlay kosztuje 15 zł więc sam interfejs wyjdzie mnie 30 zł. Nie najgorzej, o ile będzie działał i nada się do monitorowania tych parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Co do tego Torque Pro to wersje pirackie są na necie i pewnie taką dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 A to się zobaczy. Jeśli tak będzie to z uwagi, że nie jestem zwolennikiem piractwa sprzedawca może mieć nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Innej opcji nie ma, bo tylko w sklepie Google da się "kupić licencję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Pożyjemy, zobaczymy. Zawsze może mi oddać 15 zł żebym sobie kupił oryginała w sklepie Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Ja mam Icar PRO i z ww programami działa b.dobrze. Korzystam też w innym aucie z innymi programami. Od X czasu kupuje tylko z Vgate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Albo nie mam szczęścia albo sam już nie wiem. Doszedł do mnie ELM z tej aukcji i cóż... nie działa. Podłączam do auta, świeci na czerwono. Paruję z tabletem z zainstalowaną aplikacją Torque Pro udostępnioną przez sprzedającego lub z telefonem z zainstalowanym Torque Lite z Google Play i nic nie widzę. Dioda ELMa sobie miga od czasu do czasu na zielono nierównomiernym tempem, a w aplikacjach takie cuda: Jakieś rady? Sprzedawca twierdzi, że "prawdopodobnie samochód nie ma w pełni działającego OBDII". Edytowane 30 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 A zapaliłeś samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) @jabrze oczywiście. Nawet miałem dość długo odpalony silnik + trochę pojeździłem i nic się nie zmieniło. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 A OBD Wkładałeś bez zapłonu? Może spróbuj zrestartować tablet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi