bubel90 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam. Tak się zastanawiam, bo zakupiłem IV z czujnikami parkowania czy można tam dołożyć kamerkę cofania. Mam R-Link 2 8,7 i czy da się kamerkę jakąś uniwersalną podpiąć do systemu czy takie mody nie zadziałają w Renault? Poprzednio miałem japońca i bez problemu się dało, ale czy tutaj się uda i czy warto inwestować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Da się zamontować kamerę cofania do R-link a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maydayanthem Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) ... czy można tam dołożyć kamerkę cofania. Mam R-Link 2 8,7 i czy da się kamerkę jakąś uniwersalną podpiąć do systemu czy takie mody nie zadziałają w Renault? http://www.tech-accessoires.renault.com/download_doc/?document_id=5125 megane-bfb-camera-recul-c.pdf Edytowane 25 Grudnia 2016 przez maydayanthem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Witam dzwonilem do serwisu i da się doposażyć kamerę cofania tylko jest to nie opłacalne. Sama kamera kosztuje 850 zł cena montażu to 800-1000zl bo trzeba ciągnąć kabel od kamery do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Do R-Linka wystarczy zwykła NTSC za 100 - 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Dnia 17.10.2017 o 20:38, cinas napisał: Po co mnie przedrzeźniasz mógłbyś rozwinąć temat ? Masz jakieś doświadczenia z montażem w M4 ? To byłoby super jeśli faktycznie dałoby się w sumie niskim kosztem dołożyć kamerę. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 17.10.2017 o 20:38, cinas napisał: Do R-Linka wystarczy zwykła NTSC za 100 - 150 zł czyli można podłączyć taką kamerkę: i.imgur.com/PMqgadk.png do R-Link 2 wg instrukcji podanych przez @maydayanthem ? Które przewody z kamery, do którego pinu? i.imgur.com/8hja1e7.png Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Mariusz Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Czy można dołożyć kamerę cofania do R-Linka 7 calowego w grand coupe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Tak bez problemu , wystarczy kamera NTSC i kodowanie nawigacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Mariusz Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Znalazłem oryginalną kamerę za 250 złotych, a autko dopiero będę odbierać. Kodowanie sam zrobię czy muszę mieć to magiczne urządzenie "Can Flip" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Wymagany Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Jeżeli kamera oryginalna to wystarczy ddt4all i kabelek do złącza Obd. Największy problem jest z montażem kamery, trzeba poprowadzić przewód do RLinka i rozebrać pół samochodu (dlatego serwisy chcą po 1500zł za kamerę z montażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Wystarczy clip i kamera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Dnia 12.05.2018 o 18:59, Mr_Mariusz napisał: Znalazłem oryginalną kamerę za 250 złotych... A gdzie ją znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luq01 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Witam. Panowie mam dylemat, czeka mnie wymiana klapy bagażnika do Megane IV hatchback, w obecnej na wyposażeniu nie ma kamery cofania i przy zakupie nowej (z drugiej ręki) klapy mogę kupić z fabryczną kamerą cofania. Nie mam R-linka tylko tablet 7cala DAB - da radę podłączyć i aktywować Clipem aby wszystko działało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi