kamilc72 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam, Problem po uszczelnieniu turbiny tzn. wszystkie nowe oringi sprawdzenie czy nie ma luzów wirnik na turbinie nadal znika olej..może mi ktoś powiedzieć gdzie jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 sprawdź uszczelniacze zaworów. najszybciej zobacz tył silnika czy się nie poci spod kolektorów. tylko aby je wymienić musisz zrzucić głowice bo inaczej nie zablokujesz zaworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Masz wyciek, czy spala olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie wiem po czym mam sprawdzić czy spala olej Dodano: 28 gru 2016 - 19:48 Na osłonie silnika na razie nie widzę wycieku Dodano: 28 gru 2016 - 19:51 Wkurzające jest non stop wlewanie oleju co jakies 2 tygodnie 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Auto z którego roku, masz od nowości, jakiej mocy, jaki kolor spalin ?? Wygląda na to, że należy udać się do kumatego mechanika, aby poddać auto generalnemu przeglądowi aby zdiagnozować i usunąć przyczyny wycieku Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zaraz dodam da filmiki może one jakoś pomogą drodzy forumowicze w znalezieniu diagnozy. Prosiłbym o obejrzenie filmów do końca zostały nagrane za pomocą telefonu i selfiesticka. Dodano: 03 sty 2017 - 13:27 Tak jak mówiłem dodaję filmiki widać dużo prosiłbym o diagnozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 może uszczelka wału (simmering)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Najlepiej jakbyś zdjął dolną osłonę silnika. Przejechał autem rozgrzewające go i na kanał oglądać od spodu gdzie cieknie. Obok rozruszn8ka widzę olej, może być uszczelniacz od strony sprzęgła. Po co ruszałeś turbinę jak silnik zapaprany olejem. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zna ktoś może jakiegoś dobrego mechanika który podoła temu w Poznaniu lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zna ktoś może jakiegoś dobrego mechanika Zerknij do odpowiedniego działu na forum i tam poszukaj dla swoich okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc72 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Oki dzięki jestem dość swieżym urzytkownikiem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi