tomakur Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Cześć wszystkim !!!! Potrzebuję schemat do systemu "Renault Visio System" jak by ktoś miał bardzo proszę o przesłanie. Z góry ogromne dzięki Dodano: 05 sty 2017 - 13:12 Już mam schemat do kamery przód MIII SIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Chcesz to dokładać? Może ktoś, kto to ma wypowie się, jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zastanawiam się jeszcze nie na 100% bo jest inny uchwyt na szybie i nie pasuje za bardzo do auta bez tego systemu a z czujnikiem od wycieraczek i świateł. Siostra ma w Scenicu jest zadowolona działa dość dokładnie i płynnie Ja też się tym "bawiłem" i faktycznie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku1111 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Jak ktos dokładał fajnie byłoby jak by wstawił jakis opis itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Więc tak Potrzebna kamera, obudowa i lusterko trudno utrafić komplet - licznik (Po FL w przed liftowych nie ma w liczniku do włączenia tej funkcji - do końca nie wiem czy się bedzie dało ustawić jak należy) żeby system działał w pełni trzeba też dołożyć instalację i wpiąć w odpowiednie miejsce, trzeba mieć schemat - przewodów od lusterka idzie 5 Później CLIP i ustawienia i autokalibracja. Inny jest uchwyt czujnika deszczu zmierzchu wiec szyba czołowa musi być inna nie wiem czy da się sam plastikowy uchwyt kamery i obudowy kupić i wkleić żeby się dobrze trzymało chyba tyle... Jak sprawdzę wszystko co i jak to napewno napiszę co trzeba dokładnie zrobić. Pozdrawiam Dodano: 18 sty 2017 - 06:43 Cześć Wczoraj wymieniłem Licznik na taki z czerwca 2014 z kontrolką na liczniku zapala się powyżej 70 km/h konfiguracja (trochę mi zeszło ale wszystko ustawione) i dziś rano sprawdziłem system działa tzn LDW (LANE DEPARTURE WARNING)!. Wcześniej dołożenie instalacji i ustawienia w CLIP'ie kamery przedniej. Jeszcze powinno działać automatyczne włączanie długich świateł AHL ale to muszę jeszcze sprawdzić musi być dość ciemno żeby system miał spełnione warunki do dziłania. Wstawię jeszcze foty jak to wygląda ale to później Pozdrawiam Edytowane 1 Lutego 2017 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Bawiłem się tym systemem w Kadjarze - działa to bardzo dobrze na autostrady jak znalazł (zwłaszcza jak ktoś zaczyna przysypiać!). Ale na zwykłych wąskich drogach gdzie często przycina się zakręty lub jedzie środkiem (ja tak często na prostych robię) to ten system jest uciążliwy - na szczęście w Kadjarze można go wyłączyć jednym przyciskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 W Meganie czy Sceniku system można wyłączyć przyciskiem przy lusterku obok kamery Dodano: 01 lut 2017 - 09:07 Cześć Wcześniej pisałem że wstawię zdjęcia jak wygląda system zamontowany w aucie więc proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Hej :) Mógłbyś opisać szerzej jak doposażyć autko w Visio ? Posiadam bose z 2015r, mam czujnik zmierzchu, lusterko fotochromatyczne. Rozumiem, że potrzebuję kamerę przednią, obudowę ? Wiązki na 90% pewnie są :) Soft clipem wgrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Wtyczkę do modułu miałeś w obudowie lusterka czy ciągnąłeś gdzieś przewody ? Zdobyłeś ten schemat ? Będę dokładał u siebie na dniach i czeka mnie ta robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W załączniku schemat. 2236 MODUŁ CENTRALNY KAMERY Z PRZODU 2237 ELEMENT STERUJĄCY WŁ./WYŁ. KAMERY Z PRZODU 2236.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adyb123 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2024 (edytowane) W dniu 18.01.2017 o 06:43, tomakur napisał(a): Szanowni panowie czy visio system z scenica jest możliwość przełożenia do megane III z 2015 roku Proszę bardzo o informację w jakich ramkach CLIP przeprowadzić aktywację systemu VISIO w Megane III Mam cały komplet visio system z Megane iii łącznie z uchwytem na szybę czy system zadziała na szybie jaką mam w Megane iii w której chciałbym zamontować Edytowane 27 Czerwca 2024 przez adyb123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi