Andrzej-2010 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Proszę poczytać przypadek odnośnie czujnika wału ;Pęcherze powietrza w paliwie igorz .Decyzja: Zabieram samochód z warsztatu, kupuję CLIPa i po wymianie 4 (słownie cztery) czujników położenia wału problem zniknął. Czwarty czujnik oryginalny zakupiony w ASO Renault wymieniłem sam. Istotna uwaga kolegi aniewa ; -czy wymieniono filtr paliwa?? , -uruchamiać auto z odkręconym korkiem wlewu paliwa Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerman71 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Dzisiaj podmieniłem czujnik temperatury i spalania stukowego, bez zmian w trakcie kręcenia rozrusznikiem odpala i natychmiast gaśnie Czujnik położenia wału mam nowy,ale podmieniałem też z mojej megane 1,6 którą jeżdżę cały czas, z otwartym wlewem też próbowałem Edytowane 12 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Kolego, tylko Clip wskaże Tobie dalszy tok naprawy, bo czegoś nie dostrzegasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerman71 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Gdybym wiedział co jest uszkodzone, nie byłoby tematu. Do CLIPA nie mam dostępu ,muszę kupić, jak naprawię to to dam znać na forum co było przyczyną Edytowane 12 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 A ja pozwolę sobie powrócić do tej skrzynki UPC. Sam posiadam tajemniczy moduł, który z zewnątrz wygląda bardzo dobrze, a po jego podłączeniu auto zupełnie nie odpala. Wcześniej było właśnie tak, że auto nagle potrafiło sobie zgasnąć i za nic nie szło go zapalić. Dopiero po długim czasie, jak się namyślił, to odpalał, ale za długo nie chodził. Zmiana całego UPC miała miejsce chyba w październiku zeszłego roku, do dzisiaj się nie powtórzyło. UPC zamroziło auto kompletnie po jego wymyciu kontaktem, teraz w ogóle nie zapala, a nie miałem tyle cierpliwości żeby czekać kilka dni i codziennie sprawdzać czy kiedyś tam ruszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 w trakcie kręcenia rozrusznikiem odpala i natychmiast gaśnie Z czymś takim spotkałem się raz, jak akumulator rozładowałem za mocno zostawionymi zapalonymi światłami. Alarm się włączył i nie umiałem go wyłączyć skutecznie. Musiałem ten wyjąć, podłączyć inny, wtedy było możliwe wyłączenie alarmu i normalne uruchomienie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Uważam, że kierunek wskazany przez kolegę droopy jest właściwy. Wymiana moduł UPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerman71 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Wymieniłem te trzy elementy,sterownik,blokada zapłonu,stacyjka.Czy któryś z nich to moduł UPC,bo powoli jestem jeszcze bardziej głupi niż byłem Dodano: 10 sty 2017 - 13:42 jeszcze jedno pytanie jeżeli to nie jest to co wymieniłem, to gdzie to ustrojstwo się znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Wydaje mi się, że moduł masz po lewej stronie pod kierownicą. Jeśli spojrzysz na bezpieczniki wewnątrz kabiny to zobaczysz dokąd zmierzają wiązki kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 W Megane skrzynkę UPC z bezpiecznikami masz po prawej stronie akumulatora, ona jest przykryta osłonką trzymającą się na dwóch śrubkach. W Scenicu chyba podobnie jest, niżej zdjęcie diesla, ale pokazuje położenie UPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ponieważ UPC jest w takim miejscu, to narażony jest na zalanie, zamoczenie, zawilgocenie - i stąd biorą się kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wymieniłem te trzy elementy, sterownik, blokada zapłonu, stacyjka. Czy któryś z nich to moduł UPC,bo powoli jestem jeszcze bardziej głupi niż byłem Tylko, że to nie jest od scenika II. To co pokazałeś jest od scenika I. Secnik II zamiast kluczyka ma kartę. Daj zdjęcie tego auta, bo już zgłupiałem jakie naprawiasz i podaj rok produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi