hopla111 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam użytkowników, przymierzam sie do zakupu megane III w wersji coupé i mam mały dylemat, mianowicie chciałbym sie dowiedzieć jakie są wszystkie różnice w modelu zwykłej coupé (jak dobrze rozumiem to gt style) w porównaniu z wersja gt line. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Pakiet GT Line z tego co mi wiadomo obejmuje stylistycznie wszystko to co ma GT czyli: inne zderzaki, bardziej kubełkowe fotele, zagłówki z napisem GT line, listwę na kokpicie z takim napisem, znaczki GT line na przednim zderzaku i klapie bagażnika, nakładki na progi z napisem Renault Sport lub GT line, analogowe zegary, kierownicę z wersji GT z wyprofilowaniem na kciuki, aluminiowe nakładki na pedały, felgi aluminiowe 17 cali wzór Celsium, lakiery dostępne dla wersji GT. Po lifcie roku 2012 ledowe dzienne w GT trafiły na dół zderzaka, a nie pod reflektory jak w zwykłych autach, boczne listwy były malowane w kolorze nadwozia, wcześniej czarne, po lifcie 2014 r GT maja zupełnie inny przedni zderzak pozbawiony świateł przeciwmgielnych. W GT line zdaje się że zawieszenie było twarde od wersji GT ale tego pewien nie jestem. Czyli podsumowując GT line to taka wizualna GT z gamą silników dostępnych w zwykłych wersjach. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Juras386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dodam tylko, że gtline po lifcie dopiero zyskał kierownicę z profilowaniem na kciuki, gtline phI nie miało profilowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) 1. Podstawowe Coupe ma już usztywnione zawieszenie w porównaniu do zwykłych wersji. 2. GT Line to właśnie zawieszenie z Coupe + sporo dodatków z wersji GT - szczegóły pakietu w opisie mojego auta (warto szukać dla foteli). 3. GT to mocniejsze silniki i jeszcze bardziej sportowe zawieszenie. 4. GT Style to tylko zderzaki z GT, wnętrze zwykłe. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) http://allegro.pl/renault-megane-iii-coupe-gt-line-i6675007639.html#thumb/1 /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Przykład aukcji z autem kombinowanym jakich wiele na rynku. Koleś pisze że rocznik 2010 a przedni zderzak ewidentnie z wersji 2012... /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Kataryniarz, jesteś pewny że każde coupe miało usztywnione zawieszenie? Zbyt twarde zawieszenie jest jedyna rzeczą która mnie w moim aucie czasami denerwuje. Raz jechałem kombii 1,5 i było bardziej komfortowe niż moje. Regulamin pkt. 5.9, pkt 6 -Prezes Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 W materiałach prasowych GT Line pisze "zawieszenie sport z Megane Coupe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Materiały prasowe to ja też umiem czytać. Myslałem że masz jakąs wiedzę z autopsji. Regulamin pkt. 5.6, 5.9, 5.13 -Prezes Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jakoś nie widać tego "umiem czytać" w pierwszym poście. Gdybanie o tym czy jest "twarde" nie ma sensu, trzeba się samem przekonać. Dla mnie zawieszenie GT Line jest idealne, a auto mam typowo rodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Odkopię trochę ten temat, ale chciałbym zapytać czy Ph I GT line ma też takie 'bajery' jak RS monitor? Czy od zwykłego coupe różni się tylko stylistyką i fotelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi