gojgien Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Cena tych nowych podanych w linku ewidentnie wskazuje na to, że to są chińskie zamienniki, a nie oryginały. Taki nowy zamiennik po bardzo krótkim czasie może świecić gorzej jak stary oryginał. O szczelności i parowaniu już nawet nie wspomnę, bo to kilkakrotnie już na forum było opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer121 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Dodam swoje 5gr... Jestem świeżo po regeneracji soczewek u kolegi peugeot i z czystym sumieniem mogę polecić trzeba chwilę odczekać ale warto i kasy trochę zostanie. Oryginały najtańsze widziałem po 450zl za sztukę a w tej aukcji na bank jest zamiennik bo nawet wskazany producent inny, a jeśli kolega chce wsadzić przedliftowe to czeka go także zmiana zderzaka... Także nie bać się tylko wyciągać swoje lampy pisać do kolegi umawiać się i chwilę poczekać a będzie ok. a resztę kasy przeznaczyć na przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 O szczelności i parowaniu już nawet nie wspomnę, bo to kilkakrotnie już na forum było opisane Dobrze, że o tym wspomniałeś. U mnie w Meganie 2 parowały od środka oba reflektory "od nowości" . Po kilku reklamacjach w ASO były nawet te reflektory wymienione ( podobno, bo różnicy nie zauważyłem) - bez pożądanego efektu. Problem w pewnym sensie sam rozwiązałem zdejmując gumowe zatyczki do reflektorów- para miała gdzie uciekać. Regenerując reflektory trzeba je wyjąć wysłać, czekać na pewno kilka dni.Jak ktoś pracuje autem na co dzień ( tak jak ja) to nie może sobie na to pozwolić, a do tego jaką mamy pewność założenia oryginalnych nowych soczewek? Czy Renault sprzedaje serwisom same soczewki? Trudno mi w to uwierzyć. Ja wyznaję taką religię , że skoro oryginały są do doo.., to zawsze szukam alternatywy i zamienników, które bywają lepsze od oryginałów. Jako przykład pierwszy z brzegu podam osłony przednich amortyzatorów do M3 - oryginalne rwały się w palcach po 2 latach eksploatacji , a polskie o połowę tańsze zamienniki od oryginałów pracują już 5 rok i są jak nówki. Podobnie zrobiłem z czujnikiem temperatury w lusterku kierowcy, widać na forum jaka to plaga jest, więc nie ma co kupować drogich i wadliwych oryginałów. Kolejny przykład to ogranicznik drzwi w M3 , podobne zjawisko. Zamiennik rozwiązuje temat na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer121 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Twoja kasa, Twój wybór... Zawsze można kupić używki a widziałem i po 100zl na alle i wysłać te a autem jeździć do chwili odebrania zrobionych ( też to rozważałem) natomiast tak jak stwierdzasz nie podwazam zamienników lecz bazuje na opiniach innych niektórym świecą ładnie inni narzekają... Zresztą widać na forum i takie przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Panowie... Jak zamiennik, to polecam szczerze firmę DEPO. Jakość oryginału albo lepsza, np. do Nissana Primera gdzie mocowania żarówki są metalowe a nie plastikowe jak w oryginale). Wymieniłem tego trochę i zawsze było ekstra. Cena do polifta megane trochę wysoka faktycznie, ale może można poszukać coś za 500 PLN za komplet http://allegro.pl/reflektory-lampy-renault-megane-ii-06-08-l-p-2szt-i6543229667.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Ja z kolei kupiłem nowe depo do megane II lift cztery lata temu. Pasowały idealnie, szczelność była ok. Ale pewnego dnia po ok 3 latach wymieniłem żarówkę kierunku i zaobserwowałem zmieniający kolor odbłyśnik, mało tego, w depo odbłyśnik jest z tworzywa a nie metalowy. Sprzedałem je i zakupiłem nowe valeo z czarnym wnętrzem. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzion Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Może kilka lat temu DEPO nie było najlepsze. Może, bo nie wiem tego. Teraz jakość jest naprawdę OK i można polecić w ciemno - według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W moim przypadku regeneracja odbłyśników poprawiła świecenie (reflektory soczewkowe H7). Ale i tak Megane świeci gorzej od starej Micry z dużymi szklanymi kloszami i żarówką H4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Gorzej niż w fiacie 126 happy end.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Soczewki są montowane nowe oryginalne VALEO , zamienników nie zakładam ani innych Chińskich badziew. Z resztą zawsze można przyjechać osobiście poczekać parę godzin i wymienię na waszych oczach. Z resztą nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć wszystkiego od A do Z. Forum nie jest dla mnie do zarabiania pieniędzy , tylko dla wolnego luźnego czasu aby pomóc i pogawędzić. A teraz moi drodzy mykam dalej na warsztat modzić/przerabiać/tworzyć pasję . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz01041975 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A będą pasowały lampy z Megane II przed liftem , do Megane II po lifcie ? Tutaj przody trochę się różnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nie. No chyba że zmienisz przód auta. Tak jak przy wkładaniu lamp z Ph II do Ph I tylko odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdz Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Witam. Jak by co to ja również polecam kolegę peugeot206.88 ? Oferuje produkt oryginalny i dzięki temu teraz moje lampy odzyskały fabryczną jakość świecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi