wasik72 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Poprzedni właściciel ominął ten bezpiecznik jakąś blaszką w sumie nie dziwota ,że niektóre piny mi się poprzypalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ta blaszka zamiast bezpiecznika nie nic wspólnego z przepalonymi pinami. Oryginalny bezpiecznik byłby na 400 A a piny przepalą się już od powiedzmy 10 A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Najgorsze, że masz jakieś "druciarstwo" zrobione. Ktoś chciał się pozbyć samochodu, naprawił na chwilę i sprzedał. Takie coś najgorzej naprawić. Piszesz, że nie działa panel klimatronika, a radio tak. Czy wcześniej wszystko działało? Panel klimatronika jest sterowany za pomocą moduły UCH w kabinie, tak, że możesz mieć też problem z nim (odpukać...). Czy jeszcze coś Ci nie działa, lub wcześniej nie działało? Jeszcze pytanie jak wyglądały masy które czyściłeś - czy w ogóle były w kiepskim stanie? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Klmiatronik już działa, auto miało odwidzenie jakieś. Przyjechał elektryk zrobił auto w 5 min. Powód? Jeden z kabli zgnił w środku gdzie w ogóle nie było widać od zewnątrz, jak to on powiedział kabel od komputera idący chyba od brązowej kostki w UPC. Kabelek na pewno był pomarańczowy. A masy które były za filtrem nie miały w ogóle oznak że przyśniedziały. Ogólnie druciarstwo niezłe w tym aucie, ale fakt faktem dałem za nie tylko 5500 ;D Edytowane 27 Stycznia 2017 przez wasik72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Gdybyś przeczytał dokładnie link który Ci podałem w poście z 17.01.2017 to byś dawno problem rozwiązał. Tam jest wyraźnie napisane: Sprawdź ciągłość przewodu między przewodem E1 w środkowej wtyczce komputera wtrysku a pinem 2 w brązowej 12-pinowej wtyczce UPC.. Ten przegniły przewód to nie jest efekt druciarstwa tylko pewnie jakaś niedoróbka RENAULT. Było już kilka takich przypadków opisanych na forum elektroda i megane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasik72 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Sprawdzalem ten kabel ale on zgnił w środku, a że ja nie mam miernika to się męczyłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi