kowalikd Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam czy ktoś orientuje się kiedy grzeją świece żarowe tzn do jakie temperatury na zewnątrz czy to zależy od temperatury płynu chłodzącego? Zauważyłem u mnie, że grzeją w sumie tak samo przy np 7 stopniach w garażu około 2 sek i na dworze gdy jest koło 0 stopni. Im cieplej powinny chyba krócej grzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Czyli grzeją do osiągnięcia 20 st płynu chłodniczego. A przy odpalaniu jaki czas powinny grzać? U mnie im cieplej tym gorzej pali, a na jednej świecy jak ją wykręciłem był jakiś syf jakby z oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Źle interpretujesz powyższy wykres. Przy temperaturze silnika -20 st. świece grzeją przez 60 sekund a nie do czasu aż silnik osiągnie temperaturę 20 stopni. I tak jest do mniej więcej do +5 st. Od +5 do 20 st. czas grzania po rozruchu gwałtownie ulega skróceniu. Przed podjęciem rozruchu świece grzeją od około 5-6 sekund do 2 sekund w zależności od temperatury zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi