gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Siemanko jak w temacie. Gdzie znajduje się oczko z gwintem na hak holowniczy z tyłu w Megane II phI. Ponieważ nie ma go pod plastikowa zaślepką w zderzaku z tyłu. :( Gdzie mogę go zlokalizować ? Ponieważ jest mi potrzebny trzeba zaholować inne auto do mechanika a za belkę nie chcę ciągnąć ponieważ może zle się to skończyć :( proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Skoro nie ma po lewej stronie, będzie po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Ale jak dostanę sie do tego oczka z prawej strony skoro z lewej mam zaślepkę ? Zdejmować zderzak mi sie nie uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 A czy przypadkiem nie masz haka lub ramy od haka, w SCII jak nie masz haka to masz aluminiową belkę w której jest otwór na wylot do karoserii gdzie jest otwór z gwintem i w niego wkręcasz uchwyt, jeśli zamontujemy hak to musimy zdemontować ową belkę i wtedy dziurka z gwintem zostaje przysłonięta ramą haka. Wtedy używasz haka do holowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Nie ma ani ramy do haka ani haka :( pod autem jest słynna plastikowa podłoga i potem dalej tylko belka skrętna. a pod zaślepka idzie jakaś belka ale nnie ma otworu na wkręcenie haka holowniczeg. Dlatego moje pytanie gdzie to może być ?. Kolego gdzie się przesuwa te oczko opisz dokładniej to zaraz pójdę i zacznę szukać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Możliwe że samochód miał jakąś przygodę z tyłu i podczas naprawy założyli do góry nogami wzmocnienie (aluminiową belkę), otwór jest wtedy przy drugiej podłużnicy, ale bez zdjęcia poszycia zderzaka się nie obejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Trzeba będzie jakoś zakombinować. Jak zrobi sie cieplej to bede musiał zdjąć zderzak i wtedy zobaczę co sie dzieje z tylu :/ Dzieki za pomoc. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 W niektórych autach jest tak, że otwór jest w belce aluminiowej pod zderzakiem. Jest tak w megane III i w megane II też tak jest. Jeżeli nigdy nikt nie korzystał z otworu do holowania, to otwór jest zasłonięty aluminiową naklejką, którą "rozdziewiczamy" przy pierwszym włożeniu haka. Belki odwrotnie się nie da przykręcić. Spójrz na zdjęcia tylnych belek na allegro, wpisz w wyszukiwarkę "belka megane II tył" i zobaczysz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Właśnie przejrzałem sobie te belki i tak mnie zastanawia dlaczego jedna ma otwór z prawej strony a inna z lewej? Samochody sciągnięte z Angli maja oczko po prawej stronie ? PO co aż taka kombinacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Raczej wszystkie są takie same, może kwestia jak kto zrobił zdjęcie belce. Angliki mają z tej samej strony uchwyt jak Europejczyk, musisz zdjąć zderzak i zobaczyć jak to wygląda u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 No niestety nie zostało nic innego. Jutro Sobota także chwila czasu się znajdzie aby zobaczyć co tam się dzieje :) dzięki za wszystkie rady i pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi