bartek19877 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam szanownych Kolegów! Mam problem, dzisiaj podczas jazdy doszły do mnie dziwne dźwięki z silnika, załączam link do filmu na YT. Nie mam pojęcie co to może być, dźwięk dochodzi z okolic wlewu płynu do spryskiwaczy - zresztą wszystko jest na filmie. Proszę o jakąś podpowiedź, i czy mogę pokonać z tym ok 100 km? Silnik to 1,5 DCI 82 KM Megane 2 2003 rocznik. Z góry bardzo dziękuję za pomoc :) Pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 To raczej będzie poważna $$$ robota i nic związanego ze spryskiwaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19877 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Teraz sprawdziłem, problem pojawia się jak zapalam światła, jak gaszę wszystko jest ok... Był wymieniany zderzak i lewa lampa, pewnie coś zwalili, bo jest zwarcie na lewej, a prawa klekocze jak włączam światła.. Co to może być? Kostka źle podłączona ? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 17 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Kolego myślałem ,że to panewki .ale skoro tylko przy zapalonych światłach - to może nie jest aż tak źle i tłucze Ci coś na pasku osprzętu ,może napinacz,sprzegiełko altka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19877 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) W papugę się bawisz Ok wielkie dzięki :) Tylko nawet jak silnik jest zgaszony to jak zapalam światła to tak klekocze, alternator był wymieniany kilka miechów temu, mogło zwarcie uszkodzić alternator? czy raczej bezpiecznik poszedł i wystarczy wymienić + plus kostki sprawdzić czy są ok? Bo lewą lampę mi wymienili i ona robiła zwarcie i dopiero po tyg teraz prawa zaczęła klekotać...Więc lewa jest do poprawy na bank, ale przy prawej nic nie robili... i teraz to wyszło.. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 17 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Nawet jak silnik jest zgaszony to jak zapalam światła to tak klekocze. I nie możesz określić co tak klekocze ??? dostaw ucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 I nie możesz określić co tak klekocze ??? Pewnie gdyby mógł określić to by na forum nie pisał i nie prosił o poradę oraz filmiku nie wstawiał :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Możesz nagrać, jak masz zgaszony silnik i włączysz światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi