cieciej321 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, temat może nie związany stricte z kupnem auta, ale chce wymienić w swojej Megane 1.9 dci 2005 grandtour przednie reflektory. Podam linki do reflektorów które by mnie interesowały. Prosiłbym o ocenę. Na marginesie kupno tych lamp używanych graniczy z cudem... Mój odnośnik Mój odnośnik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Valeo, Hella dobre firmy, szerokim łukiem omijaj chińskie produkty refletoropodobne. Świecić świecą, tylko nie tam gdzie trzeba :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Tak wiem o tym bo właśnie mam "made in taiwan". Chodzi mi o ocene tego czy akurat te dwie lampy będą dobre. Pochodzą z różnych aut - pewnie inny rocznik, ale stan mają podobny. Warto takie kupić? Dodano: 03 mar 2017 - 20:17 Proszę powiedzcie mi jedną rzecz bo dziś jak podjechałem po prawy reflektor z aukcji którą podałem wcześniej to moim oczom ukazała się lampa która na kloszu miała obok migacza "Valeo" czyli tak jak powinno być, ale oględziny od strony wkładania żarówek pokazały napis "made in turkey" i wszędzie dużymi literami "FARBA" tak jak na zdjęciu w prawym górnym rogu (do góry nogami napis) Mój odnośnik . Czy to też jest oryginał bo facet się zarzekał że 100 % oryginalna. Dodam że nie było żadnej naklejki ze strzałkami ani z homologacją itp. był za to napis "Renault" więc tym bardziej zgłupiałem. Czy ktoś majstrował przy tej lampie żeby była niby oryginalna czy jak to wygląda rzeczywiście? Rozmowa telefoniczna z użytkownikiem " peugeot206.88" zakończyła się tym żebym jej nie brał i posłuchałem, lecz czy na pewno dobrze zrobiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Akurat mam zdemontowany reflektor (musiałem wymienić wtyczkę żarówki H7) i zobacz jak wygląda oryginalny z 2003r. Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Nie zastanawia Cie to że groty strzałek na naklejce są różne od tych na górze lampy? naklejka <-- <-- a o góry --> <-- <-- ?? Dzięki ogólnie za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Jak chcesz porównywać to masz zdjęcie z drugiej strony. Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 No to wtorek będzie sądnym dniem bo wtedy przyjdą lampki :) zobaczymy jak się będą sprawdzać bo te co mam teraz TYC to świecą na 3 metry... Dodano: 09 mar 2017 - 23:53 A więc już po wszystkim. Efekt zmiany reflektorów określę jednym słowem- rewelacja! Ojciec zrobił się lekko zazdrosny bo po zamontowaniu żarówek Bosma +100% lepiej autko świeci niż jego Touran '09 na soczewkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Ja mam DEPO W MEGANE III i nie narzekam, w cale nie jest tak jak piszą że świecą gdzie chcą, trzeba je dobrze ustawić, dobre żarówki i świecą lepiej niż nie jedne oryginały używane, wiadome że nie jest to soczewka, ale świeci bardo dobrze , a jeśli ktoś chce rewelacje to nówka kosztuje 1000zl w ASO jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 A więc już po wszystkim. Efekt zmiany reflektorów określę jednym słowem- rewelacja! Ojciec zrobił się lekko zazdrosny bo po zamontowaniu żarówek Bosma +100% lepiej autko świeci niż jego Touran '09 na soczewkach :) Mam nadzieje że pomogłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeanLuc Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Wymieniłem w weekend oba reflektory przednie ze względu na kolizję. Gdy dzisiaj byłem u diagnosty ustawić światła to stwierdził, że źle są albo zamontowane żarówki albo silniczki bo strumień światła jest za nisko. Jest poza zakresem regulacji w nowej lampie. Czy silniczek z poprzednich lamp może nie pasować do nowych lamp DEPO? Na przykład, że ten ruch jest za bardzo ograniczony i świecą za nisko? Czy jest jakaś ewentualnie możliwość regulacji tego w samej lampie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 A silniczek jest dobrze wpięty ,było kliknięcie? Działa Ci regulacja i jest po za zakresem? Czy nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi