Juras386 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 W ostatnim odcinku programu 101 napraw w TVN Turbo prowadzący pokazywał jak w zegarach Passata zmienić kolor podświetlenia z niebieskiego na biały poprzez wylutowanie i wlutowanie nowych diod . Diody wyglądały podobnie jak w Megance. Robił może juz ktoś taki zabieg? Jest to w ogóle możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Tak, bez problemu jest to możliwe, wystarczy dobra stacja lutownicza, cienki grot i diody smd w wybranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Diody wyglądały podobnie jak w Megance. Dioda jest dioda, kwestia technologii wykonania by uzyskać odpowiednią barwę świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Mam pytanie w tym temacie odnośnie koloru podświetlenia. Mam w megance 2 monitor navi z przed lifta z czerwonym podświetleniem tych dwóch przycisków. Zakupiłem z megany zegary z lifta z białym podświetleniem, wylutowałem z nich białe SMD i wlutowałem do ekranu navi. Nie świeciły. Stwierdziłem że białe potrzebują większego napięcia niż czerwone. Chyba że nie ten typ diody SMD. Kolego Adamerio. Czy mógłbyś sprawdzić voltomierzem jakie napięcie przychodzi na te dwa ledy w Twoim ekranie navi po lifcie z białym podświetleniem. Wtedy będe wiedział na 100 procent że mój ekran navi z przed lifta daje zbyt słabe napięcie na ledy podświetlenia przycisków. Zmiana z niebieskiego na biały to nie problem gdyż oba kolory chodzą na tym samym napięciu. Z czerwonym jest gorzej, mi przynajmniej to nie zagrało... Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez elwik1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi