Daminldz Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Nwm czy to dobry dział ,ale czy jest fizyczny przycisk czy gdzieś w opcjach ,opcja wyłączenia asystenta ruszania (potocznie esp) , mam wersje intense z 8,7 c tabletem ale nigdzie nie znalazłem wyłącznika . Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 7 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Nie ma przycisku. Można Ddt4all uruchomić opcję na rlinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @szwagier24a ...która nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Działa, działa tylko trzeba uruchomić w r-linku kafelek i funkcję w ECU ABS-u... i nie zapomnieć o resetach... System zostanie automatycznie uruchomiony jak pzrekroczysz40 km/h. Osobiście nie widzę sensu wyłączania tego systemu więc pełne zrozumienie dla braku przycisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Bo musisz wziąć pod uwagę, że nie każdy jeździ jedynie po pięknych równych drogach w centrach miast, gdzie gdy jest zima to i tak jest czarno. Niektórzy muszą czasami pokonać jakiś podjazd, czy większe wzniesienie i gwarantuję Ci, że jeśli nie ma możliwości wyłączenie ASR (nie piszę o ESP, bo z reguły w samochodach guzik samochodziku z dwoma kreskami sugerującymi uślizg odpowiada za równoczesne wyłączenie ESP i ASR) to kończysz z wiecznie boksującymi kołami, bo pedał gazu wiecznie odskakuje. "Sztywny" gaz w tej sytuacji jest po prostu lepszy. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 W Intense 1.5dci działa tylko odcięcie czujnika ABS. Wtedy wyłącza kontrolę trakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Kurcze - mam podjazd, często śliski jest to spore wzniesienie, jak miałem TCS (tak to się nazywało w Chevrolecie) to często wyłączałem bo nie mogłem poprawnie ruszyć. Jednak zarówno w Megane III gdzie był wyłącznik jak i teraz w Megane IV gdzie go nie ma, NIGDY nie miałem potrzeby wyłączenia systemu wiec działa to dobrze... Edytowane 21 Lutego 2020 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolesio Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 No przydaje sie taka opcja jak chcesz sprawdzić moc Auta.na Hamowni jedni wiedzą jak to obejść inni mówią ze się nie uda. dzis to spraktykowałem. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Da się poprzez odłaczenie czujnika abs, najłatwiej tylne koło. Po hamowaniu podłączasz i pokazujesz błąd. Jeśli tuner tego nie wie to zmień fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolesio Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Może mu się nie chciało kasy zarobić. Ale zaglądał do kół i są kable doprowadzone. Natomiast wtyczka była w mniej dostepnym miejscu i może mu się nie chciało mazac z rana. Nic na to nie poradze. Tak jak napisałem w innym poście 26 jade w inne miejsce może tam wiedzą więcej. Nie będe na siłe uszczęsliwiał goscia pieniędzmi jak nie chce. I na siłe chciał żeby coś dłubał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Odcięcie wtyczki przy tylnym kole to 5min pracy bez kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi