Endrjuk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 @Komarek tak to u mnie wygląda - od strony podsufitki: czarny masa, żółty +12V po zapłonie, a od strony lusterka: czarny masa, biały +12V i zielony nieużywany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 @Endrjuk dzięki serdeczne. Postaram się w tym tygodniu ogarnąć to u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozyrjusz Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czy może ktoś poradzić jak ściągnąć lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 @Ozyrjusz Wystarczy poszukać wszystko jest na forum. Zobacz w kategorie tuning a potem w podkategorie ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gapski Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Odgrzeję troszkę temat, szukałem na forum, ale nie znalazłem skąd w skrzynce bezpieczników wziąć sygnał 12V po wrzuceniu wstecznego, żeby puścić do lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 58 minut temu, gapski napisał: skąd w skrzynce bezpieczników wziąć sygnał 12V po wrzuceniu wstecznego Chyba tylko ze skrzynki bezpieczników pod maską lub w kabinie z dużego złącza przy słupku przednim po stronie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Plus 12 za wstecznym ? Ze skrzynki bezpieczników. Jak nie masz kamery cofania to warto o tym pomyśleć. Ja miałem i mogłem olać ten temat Edytowane 8 Stycznia 2023 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 https://www.planeterenault.com/forum/kadjar-tuto-d-installation-d-un-retroviseur-electrochrome-t49587.html Z Kadjar - ale założenia te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gapski Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Wszystko OK, ja nie mam problemu skąd wziąć zasilanie po stacyjce, tylko mi chodzi o sygnał +12V po wrzuceniu wstecznego żeby lusterko się rozjaśniało przy cofaniu tak jak w oryginale. Nie chcę ciągnąć kilometrów kabli z tylnej wiązki, stąd moje pytanie gdzie ten sygnał mogę ukraść w skrzynce (która wtyczka, jaki kabelek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Tak jak napisałem wcześniej, + 12 po załączeniu wstecznego znajdziesz w szarej wtyczce (R374) w pinie 45. Wchodzi do niej szary przewód, wychodzi zielony. Trudniej będzie dostać się do tej wtyczki, na rysunku zaznaczyłem jej lokalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gapski Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Ślicznie dziękuję. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tificzes Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 U mnie już też wymienione, do zdemontowania starego lusterka zwykły młotek i delikatne pukanie w żeliwo od góry w dół i po milimetrze lustereczko schodzi. Zasilanie z podsufitki tak jak koledzy wcześniej pisali - cały montaż w niecałą godzinkę. latarka w telefonie imituje światła samochodu jadącego z tyłu a po zasłonięciu czujnika z tyłu no i w trasie działa bez zarzutu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 nie mogę znaleźć tego złącza R374 . wygląda na to że jest z lewej strony skrzynki bezpieczników 260. Wypiąłem lewą zaślepkę kokpitu i dalej nie widzę. Gzie się indziej podpiąć pod światło wstecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi21 Opublikowano 8 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Witam Panowie, ktoś z was próbował zamontować do PH1 takie lusterko bezbramkowe z PH2 np z Captura lub Arkany. Czy jest możliwość kupna gdzieś wiązki do lusterka fotochromatycznego, mam wersję intense 2017 ale brak lusterka i zapewne nie ma wiązki( chyba ze ktoś spotkał się że mail intense 2016/2017 bez lusterka fabrycznie a była wiązka). Orientuje się ktoś jakie na dziś dzień mają stawki ASO za sam montaż lusterka i podłączenie z ich wiązką? Chodzi mi o takie lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 9 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 (edytowane) Upewnij się, czy przewodu na pewno nie ma. Intens z przełomu 2016/2017 nie posiadał lusterka fotochromatycznego z prostej przyczyny - fabryka nie nadążała z ich dostarczaniem. Ale odpowiednie okablowanie mogło zostać położone. Modele za to otrzymywały nawigację w R-Linku na trzy lata za darmo :). Edytowane 9 Listopada 2023 przez arcean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi