AndC Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam Natrafiłem w necie na stronie UOKIK na ogłoszenie o akcji serwisowej M IV i Talismana (akcja ogłoszona 05.2017)-sprawdziłem po vin i moja furmanka tam figuruje, tylko że od maja nie otrzymałem żadnego powiadomienia od Renault. Moje pytanie jest takie: czy ktoś otrzymał powiadomienie (zaproszenie) do serwisu w związku z tą akcją? Akcja dotyczy hamulców przód,osłony nad pedałami i zamków w tylnych drzwiach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Skoro figuruje na liście to nie wiem nad czym się zastanawiasz :unsure: Poza tym mogłeś chociaż podlinkować żeby każdy mógł sprawdzić. https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=13180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndC Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Sorki faktycznie mogłem podlinkować.(Dzięki za uwagę) Zastanawiam się nad tym czy jeszcze grzecznie zaczekać na zawezwanie listem poleconym tak jak podają ,czy pojechać i zrobić lekką burdę za opieszałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Tu się nie ma nad czym zastanawiać moim zdaniem. To nie są estetyczne pierdoły, a rzeczy które mogą zagrażać Twojemu, a także innych uczestników ruchu, życiu. Nie chcesz chyba się kiedyś niemiło zaskoczyć jak przy ostrym hamowaniu samochód lekko odbije w prawo/lewo powodując kolizję. Najbardziej zmroziło mnie to o możliwej dezaktywacji blokady tylnych drzwi. Żona musiałaby chyba siedzieć aż tego nie zrobią cały czas z tyłu z maluszkiem, bo bym nie wytrzymał z nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Mój z grudnia chyba go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndC Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Dodzwoniłem się na infolinie renault i potwierdzili akcję serwisową.Na pytanie dlaczego jeżeli akcja została ogłoszona w maju ja dotej pory nieotrzymałem żadnego powiadomienia-pan pogmerał w komputerku i powiedział że niemieli adresu do wysyłki ale co ciekawe potrafił podać imię i nazwisko właściciela i nazwę firmy. Jutro udaję się zatem do serwisu i zobaczymy co dalej. Wychodzi na to że trzeba samemu pilnować takich spraw bo inaczej ,,niechcący cię pominą" Dodano: 13 lip 2017 - 11:17 Jestem po wizycie w Aso.W M4 podobno tylko zamki do sprawdzenia/wymiany.Hamulce i osłona nad pedałami dotyczy części talismanów a w niektórych także zamków.W podanym wcześniej przez kolegę Geble linku są też obok vin-u kody usterek więc się potwierdza z tym co usłyszałem w Aso. Dodano: 14 lip 2017 - 08:30 Dzisiaj sprawdzili mi zamki i podobno są ok (nie ma potrzeby wymiany czy naprawy). Jest jeszcze akcja na M4 z automatem też ogłoszona w maju 2017. http://www.samar.pl/__/19/19.m/38/19.t/6/19.2a/93780/Renault---Modu%C5%82-skrzyni-bieg%C3%B3w-w-Megane-IV.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Ja dzwonilem do centrali i moje Megane 4 nie podlega akcji serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex12 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam. Uwaga!! Znowu jest ogłoszona akcja serwisowa przez UOKIK dotycząca m.in. naszych Meganek. Tym razem problem z kurtynami bocznymi: https://www.uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=13388 Pozdrawiam Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndC Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Nowa akcja serwisowa ale taka ciekawa dość ;) https://www.samar.pl/__/19/19.m/38/19.t/6/19.2a/95372/Renault---Pomyłka-z-instrukcją-do-Renault-Megane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schvenck Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jakaś nowa akcja serwisowa: niby tylko 202 samochody https://www.uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=16625 Czy ktoś wie jak sprawdzić w której fabryce została złożona Meganka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawsm Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jak się nie mylę to Megane Grand Coupe składane są w Turcji, natomiast hatchback i kombi w Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karle2 Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 w numerze vin jesli jest F to francja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 HTB są z Hiszpanii. Sedan z Turcji . Na 100%. F bo siedziba jest we Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi