robus23 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witam, muszę wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy bo zaczął mi przeciekać. W jaki sposób najlepiej to zrobić? Z tego co się orientuję u góry jest on przykręcony jedną śrubką do której nie ma dostępu. Czy trzeba ściągnąć zderzak żeby wyciągnąć ten zbiornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 W dziale download znajdziesz serwisówki gdzie na pewno jest opisane jak to (i wiele innych rzeczy) zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Wystarczy zdjąć nadkole i wyjmiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Wystarczy ściągnąć lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 A'propos: czy ktoś z Was orientuje się jaką pojemność ma zbiornik płynu do spryskiwaczy w M3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 około 4-4,5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 blake - dzięki. Myślałem, że mam zbiornik dziurawy, bo wlałem prawie całą "piątkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 A mnie wkurza, że cała piątka nie wchodzi, bo zawsze zostaje i się wala po bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Zawsze można kupować płyn w czwórkach Z drugiej strony ten niecały litr się przyda w bagażniku. Szczególnie w zimie gdy płyn się skończy w trasie. Żeby się nie walał polecam plastikową skrzynkę do bagażnika albo torbę mocowaną do podłogi i ściany na rzep. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) A mnie się wydawało, że wchodzi mniej, też leję z "piątek" i mam wrażenie, że zostaje więcej niż litr. Mój patent na pojemnik z płynem, to rozciągnięty wąż/linka z haczykami na końcach, przewleczony (i zapętlony na uchu pojemnika i zaczepiony owymi haczykami o mocowanie tylnej kanapy (tam gdzie się ręcznie zwalnia zaczepy) przez całą szerokość bagażnika - w kombi czy to Megane II czy III - sprawdza się idealnie. Dostęp łatwy, bo albo od tyłu, albo poprzez odchylenie oparcia tylnej kanapy. I jak pisze @pbet, nie raz już ta rezerwa się przydała w trasie... Edytowane 6 Grudnia 2017 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jestem skłonny wysnuć i uwierzyć w teorię, że producenci samochodów specjalnie projektują zbiorniki płynu do spryskiwaczy o pojemności mniejszej niż 5 litrów (najczęściej spotykane opakowanie płynu) właśnie po to żeby użytkownikowi zostało coś na dolewkę. Nie miałem jeszcze auta do którego mieściło się 5 litrów płynu. Kiedyś płyn skończył mi się na autostradzie podczas opadów. Jakbym nie miał resztek w bagażniku to nie byłoby za ciekawie i mógłbym mieć problemy z tym żeby jechać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 @pbet Espace IV i laguna II w wersji z xenonami mają 6,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) @meganecoupe02 nie miałem Espace IV ani Laguny II Fajnie i nie fajnie. Na długo wystarczy, a z drugiej strony jak wypsikać tyle letniego płynu gdy zapowiadają przymrozki. Z drugiej strony wtedy nawet chcąc zalać do pusty zbiornik do pełna trzeba kupić 2 bańki no i też sporo zostanie na dolewkę. Jeździłem Fabiami, Astrami, Aurisem, MI, MII, MIII i w żadnym nie weszło mi 5 litrów. No i ciekawostka. Wczoraj skończył mi się płyn do spryskiwaczy. Coś tam jeszcze sikało ale ledwo ledwo. Kupiłem dziś 4l zimowego no i zdziwko bo zostało mi z 200 ml Będzie jeździć w bagażniku. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Dnia 6.12.2017 o 20:24, meganecoupe02 napisał: @pbet Espace IV i laguna II w wersji z xenonami mają 6,5 litra Są różne zbiorniki. Ja mam 9,0 l. , ale jak jest czerwony znak na wyświetlaczu ( bez płynu ) auta nie odpalę. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 @jabrze 9,0l w Megane? Czerwony znak na wyświetlaczu czyli obecności czujnik płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi